Najnovije

PREPISKA ZBOG KOJE JE JANKOVIĆ ODLUČIO DA NAPUSTI POLITIKU! Saša: Skini mač iznad nas! Đilas: Saša, dvojka si!

Jankovićevom povlačenju sa čela PSG-a i političke scene prethodila je njegova SMS prepiska sa Draganom Đilasom, liderom SZS-a, otkriva „Alo!“.

Janković (Foto: Jutjub)

Saša Janković je, kako se saznaje, nakon subotnjih protesta uputio poruku Đilasu u kojoj ga je pozvao da odu na kafu i dogovore se šta treba dalje da se radi jer, kako je naveo, pred sobom imaju ogromnu šansu. Međutim, od Đilasa je dobio hladan tuš!

- Saša je nakon protesta na kojem njegov pokret nije učestvovao euforično poslao poruku Đilasu da treba što pre da se vide i odluče o daljim zajedničkim koracima. Odgovor je stigao relativno brzo, a Đilas ga je tom porukom, narodski rečeno, o’ladio. Napisao mu je da je on svojim ignorisanjem protesta i zajedničkih zahteva za fer i poštene izbore, ali i time što je, za razliku od SZS-a, odlučio da bojkotuje izbore u Lučanima jasno pokazao ko je i šta je. Rekao mu je da ne može sad da se kači na slavu koju ima njegov savez, jer to prosto nije fer. Na kraju mu je poručio da oni uvek mogu da piju kafu, ali da nikakva politička saradnja ne dolazi u obzir - prepričava izvor iz PSG-a prepisku, u koju je imao uvid.

On dalje navodi da je Janković potom Đilasu napisao da mu je žao što je zauzeo takav stav i da je bio uveren da „inženjeri grade, a ne ruše“.

- Janković ga je zamolio i da kaže svom operativcu da hitno potpiše pravno valjano izjavu kojom će „da se skloni ničim neizazvan mač iznad njegove i porodica njegovih saradnika“. Rekao mu je da nisu ničim izazvali takvu situaciju i da to mora da se reši da bi njihov privatan odnos bio lišen senki... - navodi izvor.

Sagovornik dodaje da se Janković nakon toga potpuno razočarao i shvatio da za njega nema mesta na političkom nebu.

- Ta prepiska ga je stvarno demoralisala i sasvim sam ubeđen da je to bio okidač za njegovu odluku da batali politiku. Najbližim saradnicima je rekao da mu je dosta svega i da više ne želi da se blamira jer je shvatio da svaki njegov predlog ili postupak nailazi na podsmeh. Upravo to se desilo i nakon što je u subotu napisao da treba tražiti Vučiću da hitno podnese ostavku ili da svaki ministar dobije pored sebe i koministra iz opozicije - kaže sagovornik.

Stiže Velja da pojača proteste

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je svoje simpatizere da se priključe protestima „Stop krvavim košuljama“, koje Dragan Đilas organizuje u Beogradu.

- Podržavamo proteste opozicije i zahteve koje ima Savez za Srbiju, a koji se odnose na izborne uslove. Pozivamo sve naše simpatizere i članove da se pridruže protestima i da zajedničkim snagama, pošto drugačije ne možemo, izvršimo pritisak na ovu vlast - rekao je Ilić. NJegova najava je razbesnela pristalice opozicije, koje su mu ironično poručile da im je samo još on falio.

Senatori traže od Trampa i NATO vojnu operaciju protiv Rusije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saša Janković: Vučić zna ko je, kada i zašto pretio Oliveru Ivanoviću

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA