Najnovije

Putin odobrio nacrt vojne doktrine Savezne države Rusije i Belorusije

Predsednik Vladimir Putin naložio je da se odobri nacrt vojne doktrine Savezne države Rusije i Belorusije, navodi se u naređenju objavljenom na sajtu za pravne informacije.

Putin (Foto: RIA)

„Odobriti nacrt vojne doktrine Savezne države koji je podnela vlada Ruske Federacije. Smatrati da je korisno da se odobri vojna doktrinu Savezne države odlukom Vrhovnog državnog saveta Savezne države“, navodi se u dokumentu. 

Ranije je nacrt vojne doktrine odobrila beloruska vlada.

„Savet ministara Belorusije je rešenjem od 13. novembra odobrio nacrt vojne doktrine Savezne države, koji je podnelo Ministarstvo odbrane i složio se sa zainteresovanim republičkim organima državne uprave“, saopštila je vlada. S tim u vezi Ministarstvu odbrane zemlje naloženo je da podnese nacrt doktrine na razmatranje Saveta ministara Savezne države.     

Savez Rusije i Belorusije, poznat i pod imenom Savezna Država Rusije i Belorusije, jeste konfederalni entitet koji čine Rusija i Belorusija. Temelj buduće unije Rusije i Belorusije napravljen je 2. aprila 1996. godine, kada je stvorena „Zajednica Rusije i Belorusije. Zajedništvo je ojačano godinu dana kasnije 2. aprila 1997. godine, kada je ime promenjeno u „Savez Rusije i Belorusije“. Decembra 25. 1998. godine potpisano je nekoliko dokumenata s ciljem da se omogući veća politička, ekonomska i socijalna integracija dve države.    

Kremlj je spreman da se okrene protiv Trampa! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA