Najnovije

TRAMP O BEKSTVU IZ SIRIJE: Neka se sa ID biju Rusija, Iran i Sirija! (VIDEO)

Nakon što je juče američki predsednik Donald Tramp objavio da planira da povuče američke vojnike iz Sirije, danas je na Tviteru obrazložio svoju, za mnoge, iznenadnu odluku.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

- Izlazak iz Sirije nije iznenađenje. Govorio sam to godinama, i pre šest meseci, kada sam javno hteo to da uradim, složio sam se da ostanemo duže. Rusija, Iran, Sirija i ostali su lokalni neprijatelji ID. Mi smo radili njihov posao. Vreme je da se vratimo kući i pregrupišemo - napisao je Tramp.

SAD trenutno imaju oko 2.000 vojnika na terenu u Siriji i glavna uloga im je obučavanje lokalnih snaga u borbi protiv terorističke grupe, tzv. Islamske države. A američki predsednik nije se zadržao samo na jednom tvitu.

- Da li SAD žele da budu policajci na Bliskom Istoku, dobijajući ništa sem trošenja dragocenih života i triliona dolara štiteći druge koji u skoro svim slučajevima ne cene ono što mi radimo? Da li želimo da tamo budemo zauvek? Vreme je da se drugi konačno bore...

Tramp je dodao i da Rusija, Iran, Sirija i drugi nisu srećni zbog povlačenja SAD, jer će sada morati da se bore sa ID i drugima, a koje mrze, bez američkih vojnika.

- Gradim daleko najmoćniju vojsku na svetu. Ako nas ID napadne, osuđeni su na propast.

U međuvremenu, Pentagon je saopštio da je započeo proces povratka američkih trupa iz Sirije, dok su SAD započele tranziciju u narednu fazu kampanje.

Pročitajte OVDE šta je Tramp poručio Vučiću.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ko podiže tenzije: Može li Sirija da se odbrani?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA