Najnovije

Istraživanja pokazala: Oralni seks je čini zdravijom?

Rezultati studije koja se bavila uticajem semene tečnosti na raspoloženje pokazali su da je oralni seks odličan za zdravlje žene kao i da čini da se oseća srećnom.

Ilustracija (Foto: printskrin)

Studija je obavljena tako što su istraživači poredili seksualni život 293 žene sa njihovim mentalnim zdravljem.

Istraživanje

Istraživanje je pokazalo da semena tečnost sadrži hemikalije koje popravljaju raspoloženje, povećavaju privrženost, podstiče spavanje i imaju efekat antidepresiva.

Istraživači takođe tvrde da su žene koje imaju redovan oralni seks manje depresivne i postižu bolje rezultate na psiho testovima.

Semena tečnost pored spermatozoida sadrži i druge supstance, poput kortizola, koji podstiče privrženost, estrona, koji popravlja raspoloženje i oksitocina koji je takođe zaslužan za sreću.

Uz to sadrži i tirotropin, hormon koji ima svojstva antidepresiva, melatonin koji podstiče spavanje i serotonin, poznatiji kao hormon sreće.

293 žene su prilikom istraživanja popunile anonimne upitnike o svom seksualnom životu. Svaka od njih je popunila još i upitnik koji u medicini služi za procenu simptoma depresije. Rezultati su pokazali da žene koje praktikuju pružaju oralni seks svojim partnerima bez kondoma imaju značajno manje simptoma depresije od onih koje koriste kondome.

Zanimljiva je i činjenica da su žene koje su seksualno aktivne pokazale podjednak stepen depresije sa onim koje ne upražnjavaju seks.

Istraživači su zaključili da nije sam seksualni čin uzrok sreće, već i da je količina semene tečnosti koja se u njima nalazi podlednako zaslužna.

Druga studija pokazala je da žene koje dolaze u kontakt sa semenom tečnošću imaju bolje rezultate na psiho testovima od onih koje koriste kondome. Takođe je potvrđeno da žena može da razlikuje semenu tečnost muškarca sa kojim je u dužoj vezi od nekog sa kim je prvi put.

Šta o analnom seksu kažu devojke koje su probale pročitajte OVDE.

Izvor: menshealth.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Seks Miljane i Zole

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA