Najnovije

Čovek koji je predvideo Trampovu pobedu sada mu predviđa pad, ali i zamenika

Američki fizičar i pisac Alan Lightman koji je među prvima predvideo pobedu na izborima aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, sada predviđa da će Tramp u 2019. godini biti smenjen.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Male su šanse da će se sledeće godine ponašanje američkog predsednika i njegova politika promeniti, međutim, novi sastav Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojem preovlađuju demokrate i istraga specijalnog savetnika Roberta Milera o ruskom mešanju u njegovu predsedničku kampanju, dovešće do njegove smene, predviđa Lihtman, prenosi Tanjug.„Mislim da je verovatnije da će biti smenjen, nego da neće”, kazao je Lihtman za DV.

Nakon što je tačno predvideo rezultate svih predsedničkih izbora 30 godina unazad, Lihtman je postao medijski fenomen kada je, uprkos glavnim procenama, među prvima predvideo da će Tramp pobediti na izborima za predsednika SAD 2016. godine.

Sada je, kako se navodi, Lihtam ubeđen da će Tramp od 2019. biti uključen u borbu da zadrži svoju predsedničku poziciju, borbu za koju su velike šanse da će izgubiti.

Naime, Tramp je do sada mogao da se oslanja na republikanski Kongres da ga zaštiti od smene ili razrešenja dužnosti, u odnosno od procesa političkog suđenja, koji, kako navodi, može da pokrene jedno većinsko izglasavanje u Predstavničkom domu.

Taj proces je, kako se navodi, dugo bio goruća tema među Trampovim suparnicima u Demokratskoj stranci u svetlu izbora za Kongres na sredini predsedničkog mandata koji su „obrnuli” Predsednički dom, u kojem će tokom 2019. godine većinu imati upravo demokrate.„Republikanci su podržavali (Ričarda) Niksona sve dok dokazi nisu postali toliko očigledni da su za njih postali ogroman teret. Ne kažem da neće preživeti, kažem da je mala verovatnoća”, kazao je Lihtman.

Čim se sazove novi Predstavnički dom pod većinskom vladom demokrata 3. januara sledeće godine, Trampova smena će se iz teorije preobratiti u realnost, navodi se.„Ukoliko Miler dođe do poražavajućih otkrića, demokratska baza će zahtevati smenu. Mislim da mu (Trampu) preti velika opasnost od Milerove istrage”, kazao je Lihtman.

On je dodao da veruje da će Miler izneti veći broj optužnica i otkriti još više štetnih informacija koje povezuju Trampov krug ljudi sa Rusijom, čime će dokazati zaveru za nameštanje izbora i potkopavanje američke demokratije.

Lihtman je takođe dodao „da se ne zaboravi: Ako Tramp bude smenjen, oni ne dobijaju za predsednika Nensi Pelosi, nego Majka Pensa, nekoga koga republikanci u Kongresu većinski biraju pre nego Trampa”.

Pročitajte OVDE sve detalje razgovora Trampa i Erdogana koji je promenio sve u Siriji.

Izvor: Dojče Vele

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Malagurski: Tramp kakvog još niste videli!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA