Najnovije

OVO ĆE UZDRMATI CEO SVET! NAUČNICI ŠOKIRANI! Pronađena najvažnija biblijska relikvija u Etiopiji! (VIDEO)

Američki institut za proučavanje Biblije i arheološka istraživanja (BASE) objavio je da su njegovi naučnici navodno odredili lokaciju legendarne biblijske relikvije poznate kao Zavetni kovčeg ili Kovčeg saveza. Prema BASE arheolozima, pronađen je kovčeg u kome se nalaze dve kamene table na kojima je isklesano Deset Božijih zapovesti. Kovčeg je prvo donet brodom u Stari Egipat, a potom je odnesen u Etiopiju.

Etiopija (Foto: Jutjub)

- Iako sve to neobično deluje, BASE tim je otkrio neverovatne dokaze da je Kovčeg saveza mogao biti prebačen rekom Nil uzvodno do udaljenih planinskih oblasti drevne države Kuš, današnje Etiopije - kažu u timu BASE-a, uz napomenu da njihova teorija nije 100 odsto sigurna, ali da ima "snažno utemeljenje".

Istraživači tvrde da je sekta Jevreja, koju je vodio kralj Manaseh iz Izraela, odnela Kovčeg sa sobom i prevezla ga u Egipat odakle su ga na kraju uzvodno Nilom prebacili u Etiopiju. Istraživači BASE-a koji su vodili ovo istraživanje na kraju su stigli u crkvu Naše Gospe Marije Sionske u gradu Aksumu, čiji sveštenici tvrde da je Kovčeg zaista kod njih. Istraživačima je međutim odbijen pristup relikviji, jer samo monah čuvar može do kraja života da nadgleda Kovčeg saveza.

- U ovom trenutku, ne možemo sa sigurnošću reći da jeste, ali ni on neće sigurno reći da to nije - kažu naučnici.

- Ono što smo zaključili je da crkva Sv. Marije Sionske u Aksumu, Etiopiji, predstavlja mesto odmora i neverovatne kopije biblijskog Zavetnog kovčega ili je sam po sebi Kovčeg saveza.

Pogledajte OVDE priču o možda najvećoj tajni koju krije Atlantski okean.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Naučnici, arheolozi i vajari su pre više godina izvršili ozbiljnu rekonstrukciju kako je zapravo izgledao čuveni starozavetni, biblijski Zavetni kovčeg ili Kovčeg saveza (Kovčeg zaveta)

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA