Najnovije

UZBUNA! RUSKI BORBENI AVIONI POLETELI NA IZRAELSKE: Napeto iznad libanske obale! (FOTO)

Ruski borbeni avioni poleteli su iz vazduhoplovne baze Hmejmim u zapadnoj Siriji i presreli izraelski izviđački avion, koji je bio u pratnji nekoliko borbenih aviona, u blizini libanske obale, tvrde sirijski provladini aktivisti.

Ruski suhoji (Foto: Jutjub)

Posmatrači su potvrdili da je avion “Galfstrim G550 Nahšon-Šavit” izraelskih vazduhoplovnih snaga (IAF) obavio izviđačku misiju iznad međunarodnih voda na obalama Sirije i Libana ujutru. Osim toga, lokalni izvor u sirijskom gradu Tartus javio je da su ruski ratni avioni viđeni prema libanskoj obali. Izrael i Rusija do sada nisu potvrdili susret. Neki stručnjaci takođe sumnjaju da su ruski ratni avioni na putu da presretnu izraelski avion.

Ovo nije prvi put da su se na internetu pojavile vesti o presretnutom izraelskom ratnom avionu u blizini Libana. U maju prošle godine, nekoliko izveštaja navodi da je ruski ratni avion Su-34 presreo izraelske F-16 iznad severnog Libana. Tada su lokalni aktivisti objavili video snimak koji prikazuje Su-30 iznad grada Tripolija na severu Libana. Ministarstvo odbrane Rusije zapretilo je da će uništiti sve neprijateljske objekte iz vazduha koji bi se približili sirijskoj obali nakon pada ruskog obaveštajnog aviona Il-20 u septembru. Međutim, ostaje nepoznato da li ruske vazduhoplovne snage presreću izraelske vojne avione u blizini obale.

Turske trupe blokirane na severu Sirije. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusi su pre mesec dana prebacili napredne Su-57 borbene avione u Siriju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA