Najnovije

OVO VREDI POGLEDATI: Film "General Draža Mihajlović" otvoriće vam svima oči! Ništa neće biti isto (VIDEO)

Ceo film je baziran na izjavama i sećanjima aktera, komentarima američkih eksperata. U Australiji je nakon višemesečne borbe da film "General Draža Mihajlović" autora Miloslava Samardžića ugleda svetlost dana, to juče napokon i realizovano. U Australiji je nakon višemesečne borbe da film "General Draža Mihajlović" autora Miloslava Samardžića ugleda svetlost dana, to juče napokon i realizovano.

Dragoljub Draža Mihajlović (Foto: Jutjub)

Ova do sada neispričana antička drama o generalu Mihajloviću, svedoči o akterima Drugog svetskog rata, njegovim herojima i događajima koji su do sada nepoznati iz ugla iz kog je Samardžić radio ovo delo. Ceo film je baziran na izjavama i sećanjima aktera, komentarima američkih eksperata, kao i snimcima mesta prelomnih događaja. Zanimljivu podlogu filmu daju i nepoznati arhivski snimci.

Neki od sagovornika na ovom filmu:

- Pukovnik u penziji MgA Dragan Krsmanović, bivši šef Vojnog arhiva, istorijski konsultant

- Profesor dr Kirk Ford sa Misisipi Koledža

-  Pisac romana "500 zaboravljenih", Gregori Frimen, čija radnja predstvalja neverovatnu priču o najvećoj misiji spasavanja u Drugom svetskom ratu - operaciji "Haljdard" (u srpskoj istoriografiji poznatiju pod nazivom "Vazdušni most"), kada je služba OSS odlučila da vrati preko 500 pilota koji su se našli iza neprijateljskih linija u Jugoslaviji. Komentari na pogledan film bili su da je ovo prvo ostvarenje koje iz potpuno novog ugla prikazuje lik i delo Draže Mihajlovića, onakvim kakav je on zaista bio. Film je finansiran od dobrovoljnih priloga, a to je razlog zbog kog se na premijeru i čekalo godinu dana.

Raspisana poternica za Davorom Dragićevićem. Pogledajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dokumentarni film “Istina o Draži Mihajloviću”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA