Najnovije

PLENKOVIĆ PONOVO UDARIO NA SRBIJU! Nema srama niti obraza, a onda je usledila žestoka šamarčina!

Predsednik "Saveza Srba iz regiona" Miodrag Linta ocenio je danas kao ciničnu laž izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je pred Srbijom proces suočavanja s prošlošću, a da je Hrvatska moderna država izgrađena na suprostavljanju prema svim nedemokratskim sistemima.

Andreja Plenković (Foto: Jutjub)

Istina je sasvim drugačija. Plenković dobro zna da je Tuđmanova Hrvatska nastala na temeljima genocidnog ustaškog režima, odnosno na stradanju i brutalnom etničkom čišćenju srpskog naroda i otimanju i uništavanju srpske imovine i oduzimanju stečenih i statusnih prava Srba, naveo je Linta u izjavi za javnost.

Ističe da je Srbija moderna država jer poštuje temeljne vrednosti današnjeg sveta, a to su antifašizam, ljudska prava i prava manjina. On je napomenuo da je pred Hrvatskom bolan i mučan proces suočavanja sa tamnom prošlošću, "bez čega Hrvatska nikada neće biti moderna i civilizovana država". 

Linta navodi da je u Hrvatskoj, od dolaska HDZ-a na vlast 1990. godine, na delu proces rehabilitacije NDH koji je od njenog ulaska u Evropsku uniju ušao u završnu fazu.

- U Hrvatskoj je normalno da se podižu spomenici ustašama i teroristima, da preživele ustaše primaju penzije, da se nesmetano koristi ustaški pozdrav ''Za dom spremni”, da se drže mise poglavniku Paveliću i ustaškim generalima, da se hrvatski zvaničnici klanjaju ubijenim ustašama u Blajburgu, da se slavi zločinačka akcija ''Oluja'' u kojoj je proterano 250.000 Srba i ubijeno preko 2.000 Srba, da koncertima proustaškog pevača i srbomrsca Tompsona prisustvuju članovi hrvatske Vlade a za hrvatsku predsednicu Tompson je omiljeni pevač, da se slave ratni zločinci koji su naredili ili počinili zločine nad Srbima, da se prešućuju i umanjuju srpske žrtve, da se progoni srpski jezik i ćirilica - naveo je Linta.

Ramuš Haradinaj ponovo preti i pravi gluposti. Pogledajte OVDE šta je sada izjavio.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Aleksandar Šešelj žestoko udario na Andreju Plenkovića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA