Najnovije

AMERIČKI RAZARAČ KUKAVIČKI ZBRISAO PRED RUSKOM PACIFIČKOM FLOTOM! Prethodno se hvalili i lagali kako su ušli u ruske vode! (VIDEO)

Američki razarač "Mek Kembel" naoružan vođenim raketama nije prošao dalje od 100 kilometara od ruskih teritorijalnih voda, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Američki ratni brodovi (Foto: Jutjub)

Američki razarač se kretao pod prismotrom ruskog velikog protiv-podmorničkog admiralskog broda, aviona ruske pacifičke avijacije, kažu u ruskom Ministarstvu odbrane.

- U stvarnosti, razarač “Mek Kembel” se nije ni približio ruskim teritorijalnim vodama bliže od 100 kilometara. Štaviše, tokom svog prolaska kroz međunarodne vode, američki razarač je bio pod kontrolom i pratnjom ruskog velikog protiv-podmorničkog broda, koji je bio u neposrednoj blizini američkog razarača, kao i mornaričkih vazduhoplova Pacifičke flote – rekao je Konašenkov. 

Napomenuo je da je Pacifička flota preduzela mere za kontrolu plovila, kao i nadgledanje akcija drugih ratnih brodova u ovoj oblasti.

- Jedina stvar koju je demonstrirala posada američkog razarača bio je neuspešan pokušaj da pobegne snagama ruske Pacifičke flote koja ih je pratila. Trenutno, posada američkog razarača ”Mek Kembel” pokazuje "svoju hrabrost na udaljenosti od preko 400 kilometara od teritorijalnih voda Ruske Federacije u centralnom delu Japanskog mora - rekao je Konašenkov.

Izjave dolaze nakon što je portparol američke mornarice Rahel Mekmar rekao 5. decembra da je “Mek Kembel” ušao u Japansko more u blizini zaliva Petar Veliki da bi isprovocirao ruske brodove.

Napadnut Iran. Snažna eksplozija u velikoj luci. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nove provokacije Amerikanaca, ovog puta na Pacifiku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA