Najnovije

ASAD PORUČUJE KIMU: Sirijski i severnokorejski otpor će promeniti balans snaga u svetu!

Sirijski predsednik Bašar el Asad je tokom prijema severnokorejskog ambasadora u Damasku izjavio da bi širom svet moglo doći do velikih promena snaga zbog velikih mana zapadnih projekata.

Asad (Foto: presidentassad.net)

Severnokorejskog ministra spoljnih poslova Li Jang-Hoa je u Damasku dočekao sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem, a zatim je sledio sastanak sa predsednikom Asadom.

Sirijski lider je rekao severnokorejskom ministru i njegovoj delegaciji da se slični pritisci vrše na Siriju i Severnu Koreju.

'’NJihova svrha (pritisaka) je da oslabe zemlje koje su nezavisne u donošenju odluka i protive se zapadnim projektima'’, kazao je Asad.

'’Poraz zapadnih projekata i otpor nezavisnih zemalja kao što su Sirija, Severna Koreja i druge, mogu da promene svetsku arenu i da stvore novi balans moći'’, dodao je sirijski predsednik.

Podsećamo da je Zapad potrošio milijarde dolara na podršku džihadističkim grupama  u Siriji sa ciljem da se svrgne predsednik Asad, i da se sekularna Sirija pretvori u salafističko uporište. Sirija je uz pomoć svojih saveznika, najviše Rusije, Irana i Hezbolaha, sprečila zapadne zemlje u njihovim namerama.

Sa druge strane, Severna Koreja je pod stalnim pritiscima Zapada, posebno SAD, ali nijedna strana sila nije uspela da promeni režim i način života u toj zemlji.

Kako je napadnut Iran, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Asad uništava zapadne novinare

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA