Najnovije

ČOVEK OD KOJEG STRAHUJE CEO NOVI SAD! Ovako sada izgleda monstrouzni silovatelj Pikaso koji je na slobodi: Otkriveni stravični detalji o njemu

Višestruki silovatelj Dušan Murgaški – Pikaso (59) iz Novog Sada seksualno je zlostavljan kao dete i od tada je psihički oboleo i postao nasilan prema devojčicama i ženama.

Pikaso iz Novog Sada (Foto: MUP)

Ovo je Pikasovoj komšinici otkrila njegova majka Danica, kod koje živi ovaj opasni napasnik otkad je izašao iz zatvora 30. novembra.

U petak je Pikaso odslužio treću zatvorsku kaznu zbog silovanja, a ukupno je proveo na robiji 25 godina.

Prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi. Nesrećnu ženu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao. Nakon brutalnog čina, Murgaški je i tada pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Policija je 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je.

Po izlasku sa robije otišao je pravo kod majke, u stan u Ulici Antuna Urbana u novosadskom naselju Satelit. Stanari ovog naselja su u strahu otkad je višestruki silovatelj ponovo došao u njihov kraj. Juče je bilo pusto ispred zgrade i retko su nailazile komšije.

- Dušan skoro i ne izlazi iz stana, a od petka je viđen samo jednom, u prolazu ispred ulaza u zgradu. U poslednje vreme nisam viđala mnogo ni njegovu majku Danicu. Ona je, inače, divna žena, koja skuplja humanitarnu pomoć za Crveni krst i povremeno dopunjuje penziju pospremanjem stanova - priča Pikasova komšinica J.L. (74).

Pre nekoliko godina, kaže ona, Danica joj je ispričala da je njen sin Dušan psihički bolestan jer je kao dete bio silovan i da ga je ta trauma, verovatno, podstakla da zlostavlja devojčice i žene.

- Danica mi, međutim, nije otkrila ko je i kada silvao njenog sina. Samo me je pitala da li postoji mogućnost da Dušan po izlasku iz zatvora bude odmah trajno smešten u neku psihijatrijsku ustanovu. I ona je svesna da njen sin u svakom trenutku može ponovo da napadne nekog - kaže komšinica.

Obavešteni i u školi

Pikasa se seća i druga komšinica M. Š. (64) koja je zabrinuta za svoju unuku od kada je ovaj izašao iz zatvora.

- Dugo živim u ovom kraju i sećam ga se, iako sam ga poslednji put videla pre 20-ak godina. Sada ga možda ne bih ni prepoznala da prođe pored mene. Saznala sam da je izašao iz zatvora još pre nego šta se ta vest pojavila u medijima. Odmah sam o tome obavestila upravu škole koju pohađa moja unuka kako bi bili na oprezu. Uplašena sam za unuku, ona pohađa sedmi razred - ispričala je M.Š.

Inače, izlazak serijskog silovatlelja iz zatvora posebno je zabrinuo roditelje devojčica koje pohađaju osnovnu školu koja se, kao i vrtić, nalazi oko storinu metara od zgrade u kojoj stanuje Murgaški. Od objavljivanja vesti da je Pikaso na slobodi, znatno je povećan broj roditelja koji čekaju decu ispred škole.

Dačić najavio veliku pobedu Srbije, zbog ovoga se Priština sprema za rat! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA