Najnovije

VUČIĆ ZAHVALAN STOLTENBERGU ZBOG IZJAVE O FORMIRANJU VOJSKE LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Pogledajte šta mu je poručio, a šta Jens njemu

Predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Stoltenbergu na konstataciji da nije vreme za formiranje vojske tzv. Kosova, odnosno da namera tzv. Kosova da "transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme".

Vučić i Stoltenberg (Foto: Jutjub)

Vučić je izrazio zebnju zbog namera tzv. Kosova da formira vojsku i opasnosti koje taj korak nosi po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bezbednost Srbije, kao i mir i stabilnost u regionu.

Kako je saopšteno, dvojica sagovornika su se dogovorili da ostanu u stalnom i direktnom kontaktu, kao i da Vojska Srbije ponovo uspostavi svakodnevne kontakte sa snagama KFOR na Kosovu i Metohiji, kako bi razmenjivali informacije i pratili razvoj situacije.

Predsednik Vučić je upoznao generalnog sekretara NATO sa problemima sa kojima se Srbija, a posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji, suočavaju zbog iracionalnog poteza Prištine da uvede taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, suprotno sporazumima i dogovorima.

Stoltenberg izrazio je zahvalnost predsedniku Vučiću za odličnu organizaciju vežbe pružanja pomoći u vanrednim situacijama, koja je sa 900 učesnika, bila najveća vežba te vrste do danas, održanoj u oktobru u Srbiji. On je takođe naglasio koliko ceni doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu.

Da li je na pomolu sukob na relaciji Haradinaj – NATO? Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednji susret Vučića i Stoltenberga u Beogradu kada su održane NATO vežbe u Mladenovcu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA