Najnovije

OPET ĆEMO ISPISATI ISTORIJU: Šampionske ambicije džudo kluba Crvena zvezda (FOTO)

DŽudisti Crvene zvezde i ove godine učestvuju u elitnom klupskom takmičenju – Ligi šampiona od 7. do 9. decembra. Ekipa u sastavu Miša Morohojev, Strahinja Bunčić, Uali Kurhev, Filip Živojinović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Ivajlo Ivanov i kapiten  Bojan Došen u prvom kolu odmeriće snage sa ekipom Edelvajz iz Groznog.

DŽudisti Crvene Zvezde (Foto: DŽudo klub Crvena zvezda/Promo)

Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora DŽudo kluba Crvena zvezda, pred takmičenje je istakao:

- Kao što je svima poznato lestvica koju postavljaju crveno-beli džudisti je uvek visoko. Liga šampiona je takmičenje za svako poštovanje jer ni jedan klub ne dolazi kao i uostalom ni mi bez šampionskih ambicija. Minule godine smo bili u borbi za medalju. Iz Ankare smo se vratili sa plasmanom na peto mesto što je takođe rezultat za respekt. Uveren sam da će i ovoga puta Crvena zvezda još jednom ispisati istoriju.

Istorija klupskih nadmetanja počinje 2014. kada su Liga šampiona i Liga Evrope bili održavani istoga dana, ali u dve različite države. Srbija ali i DŽudo klub Crvena zvezda upisali su se u sportsku  istoriju osvajanjem bronzanog odličja 2014. u Hopdorfu u Holandiji kao i vicešampionskog zvanja Lige Evrope 2016. u Beogradu.

- Kao predsednik Kluba presrećan sam jer imamo kontinuitet vrhunskih rezultata. Nije teško biti predsednik nekog kluba kad imate ovakve trenere i sportiste. Učešće u Ligi šampiona shvatamo izuzetno ozbiljno i spremni smo za sve što nas čeka. Takmičari su svesni da će kao i svake godine unazad konkurencija biti paklena. Ipak svako put kada smo ostvarili vrhunski rezultat morali smo da pobedimo najbolje. Uvereni smo da će i ovoga puta biti tako - istakao je Vujko.

On je dodao da pored prve ekipe treba pohvaliti i podmladak iz LJutice Bogdana.

- Crvena zvezda će tek praviti rezultate jer imamo veliku bazu, podmladak koji vežba kod nas. Pozivam svu decu, dečake i devojčice da dođu i treniraju jer mislim da je džudo pravi sport.

U toku je pravi sportski spektakl u Smederevu. Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u “Vako pro” federaciji. Pogledajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velike ambicije džudista Crvene zvezde

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA