Najnovije

BELA KUĆA NAJAVLJUJE RAT: Asad razvija hemijsko oružje, Amerika mora da izvrši preventivni napad!

Bela kuća je praktično najavila vojnu intervenciju protiv Sirijske arapske armije i Bašara al Asada u Siriji.

Tramp najavljuje "preventivni napad" na Siriju (Ilustracija: Pravda)

Predsednik SAD Donald Tramp spreman je da naredi novu vojnu akciju protiv Sirijske arapske armije (SAA), kako bi predupredio moguće napade hemijskim oružjem, izjavio je neimenovani američki zvaničnik, prenosi Rojters. - Zadržavamo pravo na korišćenje vojne sile kako bi sprečili i predupredili korišćenje hemijskog oružja, naveo je američki zvaničnik na pres brifingu u Beloj kući, prenela je britanska agencija.
Uz to, on optužuje SAA da razvija nove vrste hemijskog oružja i tvrdi da su ga sirijske snage, u manjem obimu, koristile i nakon "incidenta" u Kan Šejkunu 4. aprila 2017, nakon čega je "tomahavcima" zasut sirijski vojni aerodrom Šejrat. Ne zaustavljajući se na tome, zvaničnik američke administracije optužio je vlasti u Damasku i da su sakrile deo hemijskog oružja koje je "navodno uništeno pod rusko-američkim dogovorom iz 2014". Tvrdnje i optužbe, ipak, nije potkrepio nikakvim dokazima, niti čak njihovom naznakom.
Tokom "brifinga", novinarima se obratio i drugi američki zvaničnik, nadmašujući reči svog prethodnika. On je, kako navodi Rojters, upozorio da sirijsko hemijsko oružje može stići i do američkih obala, ukoliko SAD i međunarodna zajednica ne pojačaju pritisak na Bašara al Asada. Ne može, a da se ne primeti da američke optužbe i upozorenja previše liče na ona iznošena prema Sadamu Huseinu i Iraku pred invaziju 2003... Kako to izgleda kada Kurdi "mole" Asada za pomoć pred turskom najezdom, pročitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američki napad na sirijski vojni aerodrom Šejrat:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA