Najnovije

ŠEŠELJ: Gradska birokratija sputava legalizaciju! (VIDEO)

Beogradsko naselje Bežanijsku kosu danas su posetili nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i Nemanja Šarović, narodni poslanik i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

„Braćo i sestre, jedan od najvećih problema sa kojima se Beograd suočava je problem legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Obično su to kuće, ili poslovni prostor, stanovi. Takvih objekata je mnogo. Iako su doneseni, na prvi pogled, povoljni zakoni – gradska birokratija je sputavala legalizaciju. A kad vas nateraju da dugo čekate – e, onda je to milina za korupciju. I to radi birokratija kad nije dobro kontrolisana. Mi znamo kako se kontroliše birokratija, i mi bismo suzbili tu korupciju! Kod nas bi ljudi pred šalterima vrlo brzo završavali legalizaciju. Mi smo  pokazali u Zemunu kako se to radi i kako se suzbija korupcija.“, rekao je Šešelj u obraćanju građanima. Šešelj je podsetio kako su radikali efikasni u rešavanju problema građana:
„Kad smo bili na vlasti, mi smo isparcelisali sve opštinske placeve i svima ih učinili dostupnim. Ko god je želeo plac, lepo je došao i rekao – želim ovaj, uplatnica je tu i začas bi završio posao. Znači, kad vam je lako doći do realizacije vašeg interesa, onda tu nije moguća korupcija. Ako vi imate dovoljan broj ponuđenih placeva, onda nema šta da vas opštinski službenik ucenjuje i da kaže – dođi sutra, dođi prkosutra. On mora redom to da prodaje. Tamo gde se opštinski službenik ili gradski službenik oseti jakim i moćnim – e, onda on počne da razmišlja kako koga da opelješi. Na primer, nedavno su jednu ženu telefonom zvali, tražili joj 15.000 evra da joj opština ne poruši nešto što je dogradila na svojoj kući. Ona je to dala preko nekog posrednika. Telefonom su tražili još 10.000 evra. Ona je i to dala. I onda su došli i porušili.
Neverovatna se mafija stvara u strukturi službenika lokalne samouprave ako se oni dobro ne kontrolišu. E, mi znamo kako se vrši ta kontrola i tu bismo prednjačili,“ kategoričan je lider radikala Vojislav Šešelj. Kako radikali žele da pobratime Beograd i Sankt Peterburg, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: Država treba da finansira samo patriotske umetničke projekte
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA