Najnovije

ŠOK KOD GOLANA: SAA oborila izraelski F-16, Sirijska PVO očekuje kontraudar, dva pilota... (FOTO)

Avion F-16 izraleske vojske oboren je danas na jugu Sirije nadomak Golanske visoravni. Avion je pao na teritoriju Golana koju kontroliše Izrael.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Izaraelski piloti uspeli su da se katapultiraju nakon udara protivavionskog projektila u njihovu letelicu. Oni su se navodno bezbedno spustili na teritoriju koju kontrolišu izraelski vojnici.

Izraelski mediji tvrde da je avion oborio iranski dron koji je leteo uz granicu, dok Sirija tvrdi da je to učinio njena PVO.

SAA je više puta ranije saopštavala da je pogodila izraelske avione tokom napada na Siriju ali je ovo prvi put da je potvrđeno da se jedan od njih srušio. Avion je predhodno napadao ciljeve SAA kod Damaska. Nakon obaranja i SAA je saopštila da je podigla borbenu gotovost svoje PVO i da očekuje kontraudar Izraela. Izrael je podigao vazdušnu uzbunu i zatvorio vsazdušni prostor na severu zemlje, a oglasile su se i sirene za uzbunu u naseljima. U međuvremenu kontra Izraela je počela, o novim udarima na Damask saznajte OVDE. Zašto je avijacija SAD napala vojnike SAA kod Deir Ez Zora pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA