Najnovije

REKAO, PA POREKAO: Mektić ponovo šokirao Republiku Srpsku! (VIDEO)

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ponovo je šokirao javnost u Republici Srpskoj.

Dragan Mektić (Foto: msb.gov.ba)

U intervju "Večernjem listu" iz Hrvatske, odgovarajući na pitanje novinara da li je u Srbrenici počinjen genocid Mektić je rekao da Srbi moraju to priznati. Mektić je danas pokušao da demantuje navode iz intervjua. Međutim, novinari tog lista ubrzo su demantovali, njega jer su objavili audio snimak razgovora.
Objavljujući audio-snimak dela intervjua sa Draganom Mektićem zagrebački "Večernji list" otklonio je sve dileme da li je bh. ministar bezbednosti poručio Srbima da je vreme za katarzu, zbog zločina u Srebrenici. "Smatrate li da je u Srebrenici izvršen genocid? Postoje relevantni dokumenti, mi moramo priznati taj da kažem, to što se dogodilo. Neki dan u Nemačkoj, povodom Dana holokausta nemački parlament se ponovo izvinio i mi moramo proći kroz tu katarzu", kazao je Mektić.
Nakon što je de fakto, javno priznanje genocida u Srebrenici od strane visokopozicioniranog srpskog predstavnika u Sarajevu postalo udarna vest, srpski Vili Brant u pokušaju požurio je da se "opere" za izgovorene reči, a potom seo u avion i otputovao u Katar. "Apsolutno nisam tako komentarisao to pitanje vezano za Srebrenicu i u potpunosti ga odbacujem i demantujem. Ja sam o genocidu govorio u kontekstu izjave Milorada Dodika", rekao je Mektić.
Novinar "Večernjeg lista" Hasan Diab negira da je Mektić tokom intervjua pominjao bilo kakvu izjavu Milorada Dodika. Kaže da ga je naknadno o  i molio da interveniše u tekst što tumači Mektićevim strahom od javnosti zbog iznesenih navoda da Srbi treba da priznaju genocid.
"To je istina, naime kada smo u najavi stavili da će biti intervju sa Mektićem i stavili citat i naslov da se Srbi moraju ispričati za genocid, onda se Mektić meni javio i molio da moraju dodati to", objašnjava Daib. Mektić nije ni pokušao da objasni od kuda mu pravo da uporedi zločin holokausta sa dešavanjima u Srebrenici. Kako je Štrahe šokirao Šiptare pred dolazak u Beograd, pogledajte OVDE. Izvor; RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mektić progoni Srbsku čast
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA