Najnovije

UBIJENO I 20 RUSKIH DOBROVOLJACA: "ISIS Hantersi" objavili istinu o američkom bombardovanju Deir Ez Zoru i poslali jasnu poruku Kurdima!

"Naša braća su poginula pod vatrom američkog vazduhoplovstva", navodi dobrovoljačka jedinica "ISIS Hanters", sastavljena uglavnom od pripadnika ruskih privatnih vojnih agencija, u saopštenju o dešavanjima na istočnoj obali Deir Ez Zora.

Amerikanci bombardovali ISIS Hanterse (Foto: Fejsbuk, Pravda)

Prema navodima objavljenim na stranicama ove jedinice na društvenim mrežama, Hantersi su 7. februara dobili obaveštajne informacije da se grupa terorista Islamske države (ID) nalazi u blizini sela Al Suvar, koje je pod okupacijom Kurda. Nakon toga, komanda je dobila dodatne informacije da se grupa kreće prema selu Kušam i odlučila je da reaguje i preseče moguće pravce džihadističke ofanzive. Kako dalje navode, veliki broj oružanih grupacija opremljenih minobacačima i tehničkim vozilima primećeno je na istoku Kušama, na teritoriji koja je pod okupacijom Kurda, odakle su i započeli dejstva po položajima Sirijske arapske armije (SAA), a Hantersi su krenuli da pruže podršku napadnutim jedinicama. "Prema kretanju i akcijama neprijatelja, oni nisu očekivali jak otpor", navodi se u saopštenju i dodaje da su Hantersi gotovo istog trenutka uspeli da potisnu ID i nateraju ih na povlačenje, a da su presretnute komunikacije potvrdile da su se džihadisti povukli prema najvećoj rafineriji nafte u Siriji - Konokou.  "U tom trenutku pale su bombe i pojavili su se lovački avioni koji su bombardovali naše pozicije. Došli su iz pravca prema kom su se teroristi povlačili. Lovci su pokrivali neprijatelja", navode ISIS Hantersi. "Naši ljudi su se i dalje borili, ali kada su stigli i helikopteri, Hantersi su bili primorani na povlačenje. Jedinica se rasula i vratila u bazu u malim grupama", dodaje se u saopštenju.
"Nakon završetka bombardovanja postalo je jasno da su neka naša braća mrtva... Hantersi su izgubili 20 heroja, ali su regularne snage SAA, na žalost, izgubile daleko više ljudi. Slava i mir herojima ubijenim u podlom udarcu američkih vazduhoplovnih snaga, koje dejstvuju iza leđa terorista i Kurda!" Hantersi dalje ističu da za smrt svoje braće okrivljuju Kurde. "Ova nacija je pokrenula rat protiv sirijskog identiteta, okupirala sirijsku zemlju i resurse koji pripadaju sirijskom narodu!", kažu Hantersi i dodaju da se Kurdi još jednom udružuju sa ID-om, pružaju im zaštitu i koriste ih protiv Sirije. "Ove američke marionete izgubile su svako pravo na okupaciju sirijske zemlje", poručuju Hantersi i dodaju da od sada, za njih, više ne postoji razlika između Kurda i ID-a.
"Kurdi, budite uvereni, ISIS Hantersi će vas loviti po sirijskoj zemlji kao što su lovili i vaše plaćenike iz Islamske države. Naša braća će biti osvećena!", poručuju ISIS Hantersi. Medijsko krilo Hezbolaha danas je objavilo snimak pada izraelskog lovca F-16, koji je zabeležila jedna nadzorna kamera na Golanskoj visoravni. Snimak možete da pogledate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

(UZNEMIRAVAJUĆI SADRŽAJ) Još jedna sličnost Kurda i ID-a: Brutalna egzekucija neposlušnih:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA