Najnovije

NIKO IH NIJE DIRAO GODINAMA: Sirijska armija pokrenula iznenadnu ofanzivu na džihadističku enklavu na zapadu Sirije! (MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni saveznici započeli su danas ofanzivne operacije protiv pripadnika naoružanih "opozicionih" snaga u velikoj enklavi koja se prostire duž međupokrajinske granice Hame i Homsa, sa centrom u gradu Rastanu.

SAA kreće u napad (Ilustracija: Pravda)

Tokom današnjeg dana SAA je započela juriš na naselje Maksam al Hamrat, na jugoistočnom kraku džihadističke enklave, prenela je libansko-sirijska agencija Al Masdar. Prema malobrojnm raspoloživim informacijama o ovom napadu, Sirijska armija je do popodneva, uz žestok otpor pobunjenika, uspela da oslobodi veći deo mesta. Operacije Sirijske arapske armije u Rastanu, koji nije video žestokih borbi od februara 2012. godine, usledile su nakon konačne odluke sirijske komande da, za sada, obustavi operacije u Idlibu.
To, ipak, ne znači da je ovo područje od tada živelo u miru, već je odluka Damaska bila da ne odgovara na gotovo svakodnevne oružane provokacije minobacačkom vatrom po obližnjim naseljima. Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, tokom 2017. više puta je bezuspešno pokušao da izdejstvuje efektivan prekid vatre u Rastanu. Izvori iz sirijske vojske sada tvrde da je tome došao kraj i da će pretnja po dve pokrajinske prestonice, između kojih je smeštena džihadistička enklava, biti eliminisana.

Izgleda da je sirijska komanda pokrenula sveopštu operaciju čišćenja zaostalih džepova, pa su tako i Tigrove snage upućene u sličnu operaciju. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

ČEKAJUĆI OSLOBOĐENJE: Ovako izgleda u Rastan 6 godina nakon velike bitke:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA