Najnovije

KIM DŽONG UN: Važno podstaći klimu pomirenja i dijaloga

Severnokorejski lider Kim DŽong Un izjavio je da je važno podstaći "toplu klimu pomirenja i dijaloga", preneli su severnokorejski mediji.

Kim DŽong un (Foto: Sinhua)

Kim DŽong Un je to rekao nakon razgovora sa visokom delegacijom koja se u nedelju vratila iz trodnevne posete Južnoj Koreji, gde je prisustvovala otvaranju Zimskih olimpijskih igara, prenosi Rojters.
Istovremeno, lider Severne Koreje je izrazio zadovoljstvo povodom te posete i istakao da su napori Južne Koreje da se njihovoj poseti da prioritet bili "veoma impresivni".
"Veoma je važno da se nastave dobri rezultati daljim oživljavanjem klime pomirenja i dijaloga, koju je stvorila snažna želja i zajednička volja Severne i Južne Koreje", rekao je Kim delegaciji, prenosi Jonhap.
U međuvremenu, Severna Koreja zatražila je od generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa da organizuje međunarodni forum pravnih eksperata, kako bi se razjasnile sve jače sankcije Saveta bezbednosti UN prema toj zemlji, za koje kažu da ugrožavaju "pravo na postojanje" njihovih građana.
U saopštenju severnokorejske misije pri UN navodi se da pojačane sankcije, podstaknute SAD i njihovim pristalicama, stvaraju blokadu, narušavaju suverenost zemlje i krše međunarodno pravo, prenosi AP.
Severnokorejska misija je optužila SB UN da se ponaša necivilizovano time što društvo Severne Koreje želi da vrati u istoriju i time što narodu Severne Koreje krši pravo na život i razvoj.
Severna Koreja je od sekretarijata UN tražila organizovanje pravnog foruma pre godinu dana, međutim, zahtev im je odbijen.
Poslali na ruske vojne baze u Siriji 13 kamikaza dronova, a kako su Rusi to rešili pogledajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Severna Koreja održala vojnu paradu uoči olimpijske ceremonije
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA