Najnovije

ZBRISANI U IDLIBU: Islamska država više ne postoji na severu Sirije, pogledajte predaju poslednjih 300 terorista (VIDEO/MAPA)

Islamska država na teritoriji Idliba zbirsana je nakon dva dana. Poslednjih 300 preživelih terorista ID, nakon neverovatnog proboja iz okruženja SAA u Hami, i dva dana krvavih borbi sa suparničkim terorističkim grupama u Idlibu položili su svoje oružje.

Predaja (Foto: Jutjub)

Predaja tzv. Slobodnoj sirijsloj armiji izvršena je u gradu Huvain, samo dan pošto ga je ID zauzela. Uprkos napredovanju, ID više nije imala snage da drži teritoriju. Teroristi SSA objavili su snimke zarobljenih terorista ID kako ih kaminima prevoze na nepoznato odredište. Sudbina teorista ID za sada je nepoznata. Ovim je i poslednje uporište ID na severu Sirije palo.

ID se i dalje drži u nekoliko džepova na istoku Homsa, uz istočnu obalu Eufrata i granicu sa Irakom. ID ima dve manje enklacve ka kampu Jaramuk kod Damaska i uz izraelsku granicu kod Golana. OD možnog kalifata ostali su ostaci ostataka. O ubistvu vodećeg teroriste u Idlibu čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zarobljeno dete borac iz redova ID.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA