Najnovije

ĐURIĆ: Spremni smo za dijalog s Prištinom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je juče, na sastanku sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, da je Srbija obavestila Brisel da je spremna za nastavak dijaloga.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

- Srbija želi da dijalog bude nastavljen, a jedine opstrukcije tog procesa dosad su dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog. Srbija će nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i u budućnosti će to činiti još intenzivnije - kazao je Đurić.
U razgovoru o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom o smrti lidera Građanske inicijative SDP. Oni su, takođe, razgovarali i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu, kao i o nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine OVK.
Inače, prištinski mediji su ponovo podgrejali priču o rešenju pitanja Kosova, aktuelizujući priču o podeli. Naime, Gazeta ekspres piše da se zvanični Beograd, Priština i Tirana navodno dogovaraju o „razmeni teritorija“, odnosno „podeli Kosova“.
- Razmena je neprihvatljiva, o tome nema ni govora. A što se tiče podele, možda bismo mogli Albancima na tu temu da izađemo u susret i razgovaramo, ali da uz to vežemo i pitanje Republike Srpske - komentariše politički analitičar Dragomir Anđelković.
Interviju sa Dejanom Berićem možete pročitati OVDE.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ubistvom Olivera Ivanovića su hteli sukob Srba 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA