Najnovije

MAKRON ZAPRETIO: Napašćemo Siriju ako se pređe crvena linija

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će Francuska "udariti" na Siriju ukoliko se pojave bilo kakvi dokazi o upotrebi hemijskog oružja protiv civila. Istovremeno je naglasio kako francuske obaveštajne službe za sada nemaju dokaze koji bi to i potvrdili.

Makron (Foto: Sinhua)

- Po pitanju hemijskog oružja postavio sam crvenu liniju i držaću se te crvene linije. Danas, naše agencije i naše oružane snage nisu ustanovile upotrebu hemijskog oružja protiv civila. Međutim, ako dokazi budu pronađeni, Francuska će udariti na mesta odakle hemijsko oružje dolazi - poručio je Makron.
Takođe je prokomentarisao i telefonski razgovor s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji je imao krajem prošle nedelje.
- Ponovio sam predsedniku Putinu da to jasno pojasni sirijskom režimu koji  tvrdi da ne koristi hemijsko oružje - rekao je Makron.
Trenutna situacija u Siriji je poprilično napeta, a ovom izjavom Makron zapravo otvara vrata za još jednu vojnu intervenciju, francusku intervenciju.  Šta je dovelo do naglog sukoba Sirije i Izraela prošlog vikenda pročitajte OVDE.
Izvor: advance.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov pomaže Siriji u otklanjanju posledica rata.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA