Najnovije

HAG U PROBLEMU: Tribunal ne zna šta će sa Šešeljem!

BEOGRAD - Niko od haških advokata ne može ni da pretpostavi kako će se okončati drama povodom puštanja na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, lidera SRS.
Foto: Fejsbuk

Foto: Fejsbuk

Iako je samo veće Tribunala predložilo da Šešelj izađe na privremenu slobodu i Vlada Srbije dala garancije ukoliko se obaveže da će poštovati haška pravila, Šešelj ostaje pri kategoričnom stavu da ne prihvata njihove uslove, što obe strane dovodi u pat-poziciju. Sud može ponovo da zatraži da se pokrene postupak njegovog puštanja na slobodu. - Međutim, tada bi Tribunal mogao da ga pusti bez ikakvih uslova, jer ne žele dodatno da se degradiraju. Sve je na sudskom veću, koje je došlo u ćorsokak jer je posle 11 i po godina Šešelj za njih postao prevelik teret, koga žele da se oslobode, ali ne znaju kako - kaže izvor Kurira iz vlade. Nemanja Šarović, zamenik predsednika SRS, sumnja da će se Šešelj ponovo izjašnjavati o haškim uslovima jer ih je već odbio. - On ne prihvata uslove Tribunala jer bi onda jedan zatvor zamenio drugim i sa njim bi bila zatvorena cela njegova porodica. Ili će veće da ga pusti pod uslovima pod kojima su puštali i druge pritvorenike, ili će da ostane u Sheveningenu - rekao je Šarović. Sa tom ocenom slaže se i haški advokat Branislav Tapušković. - Ovaj slučaj je presedan. On ima kategoričan stav, tamo je 11 godina, čeka na presudu i logično je da ne želi da bude pod merama kontrole. Tribunalu je dogorelo. Ni oni ne znaju šta da rade s njim - navodi on.

Supruga Jadranka

Nema uslova i tačka! Supruga Vojislava Šešelja Jadranka kaže da je izgubila svaku nadu da će se njen muž naći na slobodi. - Bila sam veliki optimista da će Voja, posle 11 i po godina svog tamnovanja, ćelije Haškog tribunala zameniti svojim domom. On ne prihvata ni po cenu života da pod haškim uslovima dođe u Srbiju. Ostaje dosledan svojim stavovima. NJegov stav je „ bez uslovljavanja, gospodo, i tačka“ - kaže Jadranka. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA