Najnovije

UPRKOS STAVU RUSIJE: Jedinice Sirijske armije upravo ulaze u Afrin?!

Jedinice Sirijske arapske armije (SAA) vrše poslednje pripreme za ulazak u region Afrin na severozapadu Sirije, tvrde libanski mediji, prenela je Sinhua.

SAA (Foto: JuTjub, Pravda)

Kako se navodi, sirijske jedinice na severozapadu pokrajine Alepo uveliko vrše pripreme za ulazak u područje koje se već mesec dana nalazi pod žestokim udarom turskih snaga koje učesvuju u operaciji "Grančica masline". Gotovo istovremeno sa ovim izveštajem, portparol kurdskog JPG-a za Afrin u telvizijskom obraćanju pozdravio je "sve sirijske snage koje žele da pomognu u odbrani Afrina i celovitosti Sirije".
Kasnije večeras, veliki broj lokalnih aktivista izvestio je da je izvidnica SAA prešla liniju razdvajanja u blizini mesta Zahre. Ovi nepotvrđeni izveštaji pojavili su se ubrzo nakon objave kurdskih medija da Turci koriste bojne otrove nad kurdskim stanovništvom i da je šest stanovnika sela Erende hospitalizovano zbog unosa nepoznate supstance. Ranije danas, šef komiteta za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov objasnio je zašto, u ovom trenutku, nije pametno da Damask pošalje svoje vojne snage u Afrin. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kurdi "konkursom" uništavaju tursko oklopno vozilo:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA