Najnovije

NOVI DOKAZI: Istinu o tome ko je kriv za nesreću Titanika zataškali su...

Tragedija "Titanika", putničkog broda koji je potonuo na dno Atlantika u rano jutro 15. aprila 1912. godine, jedna je od najvećih pomorskih katastrofa u kojoj je poginulo više od 1.500, a preživelo 700 ljudi.

Titanik (Foto: Jutjub)

Masoni su bili uključeni u istragu u vezi sa potonućem "Titanika" 1912. godine u nameri da zataškaju odgovornost britanskog Trgovačkog odbora.
Novi dokazi pokazuju da su sudija koji je nadgledao istraživanje katastrofe, kao i glavni istražioci, bili masoni.
Tajna arhiva u kojoj se nalaze imena dva miliona masona prvi put je javno objavljena na stranici "Ankestri" i otkriva u kolikoj su meri masoni bili uključeni u kontroverznu britansku istragu o "Titaniku".
Dok je istraga američkog Senata pokazala da je krivac bio britanski Trgovački odbor zbog "labavih regulacija koje su dopustile da na brodu bude tako mali broj spasilačkih brodova", britanska istraga, koju je predvodio Lord Mersi, nije optužila Odbor.
I lord, čije je pravo ime bilo DŽon Čarls Bigam, bio je, kako se sada saznaje, mason koji je pristupio Londonskoj loži 1881. godine.
NJima je pripadao i predsednik Odbora Sidni Bakston, koji je postao član iste godine.
Imena još najmanje dvojice od pet stručnjaka koji su učestvovali u istrazi, takođe, se nalaze u masonskoj arhivi - profesor DŽon Harvard Bilis, specijalista za mornaričku arhitekturu, i Edvard Česton, viši inženjer.
Čak su i lord Piri, direktor brodogradilišta "Harland i Vulf" u Belfastu, u kojem je izgrađen "Titanik", i jedan od direktora kompanije koja je bila na čelu "Vajt stara", firme vlasnika "Titanika", takođe, bili masoni.
Stručnjak za "Titanik" Nik Kompton tvrdi da su se Britanci više fokusirali na populističke probleme poput pitanja da li su spasilački brodovi primali bogate putnike koji su im nudili mito i zašto se nisu vraćali po ljude koji su plivali oko broda?
Britanska istraga zaključila je da je kapetan Smit učinio ono što bi i bilo koji drugi sposoban čovek učinio da je bio na njegovom mestu, navodi list "Telegraf".
Ali, učešće velikog broja masona baca novo svetlo na čitavu istragu i pokazuje u kolikoj su meri bili uključeni u britansko visoko društvo, kao i kako su upravljali njim.
Pročitajte OVDE kako nas to Amerikanci špijuniraju kroz naše TV ekrane?
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte spektakularne scene potounuća Titanika.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA