Najnovije

TURCI NADIRU KA DVA VELIKA KURDSKA GRADA: U Afrin stigao prvi konvoj prosirijskih snaga, da li će Asad spasti Kurde? (MAPA/VIDEO)

Turske snage i proturske terorističke grupe već treći dan napreduju protiv kurdskih boraca u kantonu Afrin na severu Sirije.

Erdogan pred mapom Afrina (Foto: Tccb.gov.tr)

Turske snage sada imaju vatrenu kontrolu nad gradom Rajo gde se vode žestoke borbe sa Kurdima. Turci su napredovli i na ostalim delovima fronta u Afrinu potpiskujući Kurde sa granice.

Veliki napredk ostvaren je i na jugu kantona u blizini grada Jandaris. Turci ka Jandarisu napreduju iz više pravaca. U Afrin je stigao prvi konvoj "prosirijskih" boraca iz Alepa, kako navode mediji u regionu. Reč je o borcima iz kurdskih naselja u Alepu koji priznaju predsednika Bašara al Asada. NJih je dočekao veliki broj građana na ulicama Afrina. Sirijski mediji javljaju da je konvoj stigao na osnovu navodnog dogovora o razmeštanju sirijskih trupa u Afrinu, ali zvaničnici to nisu potvrdili.

Ipak, za sada nema potvrda sa će u kanton Afrin biti upućeni i vojnici Sirijske arapske armije.  O napadu na veliki vojni konvoj u Jemenu i gubicima čitajte OVDE Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Proturski borci zauzeli položaj Kurda.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA