Najnovije

STIŽE UBITAČNA SILA: Gomila ruskih aviona stigla u Hmejmim! Sprema se udarac kakav neprijatelj nije osetio do sada! (FOTO/VIDEO)

Ruske Vazduhoplovno-kosmičke snage rasporedile su dodatni kontigent ratne avijacije u avio-bazu Hmejmim u Siriji.

Su-35 (ilustracija: Pravda)

Prema izveštajima lokalnih aktivista u bazu su danas pristigla četiri multifunkcionalna lovca Su-35S, četiri jurišnika Su-25, turbomotorni Tu-154M i dva aviona sa elektronskom opremom za rano upozoravanje A-50U. Provladini aktivisti zabeležli su dolazak nekih od ovih aviona u Hmejmim:
Russian Aerospace Forces Deploy New Warplanes At Hmeimim Airbase (Video)

A-50U, avion koji u vazduhu može da ostane i do 9 sati, specijalizovan je za uočavanje ispaljene rakete ili neprijateljskog aviona na razdaljinama do 650 kilometara, označavanje ciljeva na zemlji do 300 kilometara, a može da prepoznaje i navodi prijateljske snage na terenu, kao i kretanje neprijateljskih boraca.  Iako se pretpostavlja da je novi kontigent ruskih aviona dopremljen u Hmejmim radi učestvovanja u predstojećoj ofanzivi Sirijske arapske armije (SAA) u Istočnoj Guti, primetno je da se njihov dolazak u Siriju dešava u trenutku narastajućih tenzija na obalama Eufrata između proameričkih snaga i sirijsko-rusko-iranskog saveza. Da podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin, tokom posete Hmejmimu u decembru prošle godine, naredio je povlačenje velikog dela ruskih snaga u Siriji i upozorio, ukoliko teroristi ponovo dobiju zamah u toj zemlji, da će im Rusija "zadati udarac kakav nisu videli do sad".
Rusko Ministarstvo odbrane nije se oglašavalo povodom dolaska novih aviona u Siriju. Kako sirijske snage pripremaju ofanzivu na Istočnu Gutu, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vidi i nevidljivo: Rusko čudo tehnologije A-50U:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA