Najnovije

VELIKI PREOKRET U IDLIBU: Sirijska Al Kaida za samo četiri dana potučena do nogu u ratu sa suparničkom grupom!

Sirijska Al Kaida, poznata i pod nazivima "Nusra front" i "Hajat tahrir al Šam" (HTŠ), koja je prošle godine preuzela dominaiju nad najvećom "pobunjeničkom" teritorijom u Siriji, na pragu je potpunog uništenja, nakon četiri dana uzastopnih poraza od rivalske džihadističke grupe DŽebhat Tahrir Surija (Sirijski oslobodilački front).

DŽihadisti (Foto: JuTjub)

DŽihadistička grupa, za koju do pre nekoliko dana niko nije čuo, jer nije ni postojala, za samo četiri dana izbacila je HTŠ iz gotovo polovine gradova kojima je suvereno vladao širom Idliba i na zapadu Alepa. Za svega 100 sati neprekidnih borbi, prema izveštajim koji stižu od "opozicionih" sirijskih medija, nastradalo je više stotina boraca sa obe strane. Samo tokom današnjih borbi, "Sirijski oslobodilački front" (SOF) zauzela je nekoliko ključnih gradova među kojima su i Biniš, Taom, Ram Hamdan i Marat Masrin od HTŠ-a i proširila svoju kontrolu nad širokim područjem oko njih.
Nakon osvajanja ovih gradova, kao naredni cilj SOF-a, mediji bliski organizaciji nastaloj 18. februara spajanjem Ahrar al Šama i Nuraldin al Zinkija, tvrde da je već u toku pokret njihovih snaga prema pokrajinskoj prestonici i glavnom uporištu HTŠ-a, gradu Idlibu. Blickrig novonastale džihadističke organizacije, najveći je udarac bilo koje strane sirijskoj Al Kaidi (ma kako se ona u datom trenutku zvala) u dosadašnjem toku Sirijskog rata. HTŠ je danas doživeo težak poraz i na jugu Sirije, gde su u blizini okupirane Golanske visoravni pokušali frontalni napad na oložaje Sirijske arapske armije. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA