Najnovije

Seminar Tai Či Čuana i Ći Gonga održava se 10. i 11. marta na Avali

Lekoviti zvučni talasi i Ći Gong vokalne energetske tehnike za pokretanje vitalne energije su retko podučavane tehnike poznate daleko istočnim kulturama vekovima kao metod za postizanje energetske regeneracije i psihofizičke uravnoteženosti.

Tai Či (Foto: qigong.rs)

One su jedan od najefikasnijih načina pokretanje energije u telu, imaju snažan uticaj na zdravlje, unutarašnju ravnotežu i nivo percepcije i svesti. Ove tehnike se mogu koristiti kao prevencija u ispoljavanju zdravstvenih problema i kao metod za pokretanje revitalizacije organizma.
Tehnike proizvodnje zvuka koji prenosi Či obuhvataju celovitu praksu učenja tehnika osvešćivanja Tan Tiena (energetskog centra ispod pupka), rada sa energetskim centrima (čakre), disanja, cirkulaciju energije (mala i velika energetska orbita) i učenje i praktikovanje Tai Či Čuana i Ći Gonga koji su dobra priprema za emitovanje zvukova koji prenose Či.

Tai Či Čuan je stara kineska energetska veština koju karakterišu stilizovani borbeni pokreti. Pokreti se izvode u ritmu disanja i svesnim vođenjem energije u telu. Ovim vežbanjem razgibavamo zglobove, razvijamo duboko disanje, opuštamo mišiće i nervni sistem, i podsticemo rad svih vitalnih funkcija. Razvija se snaga i gipkost, koncentracija i unutrašnji mir.
Na Avali će 10. i 11. marta biti organizovan Seminar Tai Či Čuana i Ći Gonga. Seminar je otvoren za početnike i naprednije vežbače.

Jan Mičel je instruktor Tai Či Čuana u školi unutrašnjeg puta "Art du Či", Umeće Čija u Švajcarskoj , intenzivno se bavi podučavanjem Tai Či Čuana, Ći Gonga i energetskih vokalnih tehnika specifičnih za metod Stevanović u školi Tai Či Čuana "Umeće Čija. Jan Mičel podučava Ći Gong, Tai Či Čuan i emitovanje zvukova koji nose Či, koristeći pedagogiju i sredstva koja je razvio Vlada Stevanović, osnivač škole Umeće Čija. 

Podučava u Švajcarskoj u želji da prenese znanja koja je primio od svojih učitelja.
Pasionirani je vežbač energetskih tehnika već duže od 35 godina, Jan Mičel je instruktor u školi Umeće Čija od 1998. godine. Pored Tai Či Čuana i Ći Gonga Jan Mičele podučava i Zen meditacije.
Škola “Umeća čija” je internacionalna škola, osnovana 1988. godine u Belgiji, danas postoji u dvadesetak zemalja sveta. Ogranak škole u Beogradu je otvoren 2014. godine, redovne časove i seminare vodi Ivana Grahovac, licencirana intruktorka škole Umeće Čija. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA