Najnovije

Ukrajina prebrojava rusku vojsku na Krimu i rezultat ih je porazio!

Rusija je formirala snažnu vojnu grupu koja može da kontroliše zonu Crnog mora, rekao je zamenik ministra odbrane Ukrajine general-potpukovnik Anatolij Petrenko.

Ruske vežbe na Krimu (Foto: Jutjub)

- Ako je 2013. godine ruskih vojnika bilo oko 12.000, sad ih je više od 31.000, ako ruskih tenkova uopšte nije bilo na Krimu 2013. godine, ove godine ih je već 40 - navodi "Ukrinform" Petrenkove reči. On je dodao da se na poluostrvu nalazi i 583 oklopna transportera i 162 artiljerijska sistema.
Petrenko je naveo da su je za četiri godine dva puka avijacije, koja su se nalazili u Crnomorskoj floti, dopunjena mešovitom avijacionom divizijom u sastavu: bombarderi, udarni avioni i lovci - broj se povećao sa 22 na 113. Prema rečima zamenika ministra, to je omogućilo Rusiji da kontroliše zonu Crnog mora i vazdušni prostor regiona.
Vojni zvaničnik Ukrajine je naglasio da Rusija na Krimu ima brodove i podmornice sa krstarećim raketama "Kalibar", koje su se dobro pokazale u Siriji.
- U Crnomorskoj floti takvih brodova ima osam i oni mogu da ispale odjednom 52 krstareće rakete - naveo je zamenik ministra.
Petrenko smatra da Rusija realizuje koncepciju tzv. "zone zabrane pristupa Krimskom poluostrvu" kako bi imala mogućnost da kontroliše čitavo Crno more.
Pročitajte OVDE šta je zarobljeni Ukrajinac rekao narodu Donjecka?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte vojne vežbe na Krimu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA