Najnovije

DŽONSON UPUTIO OZBILJNE PRETNJE: Ako bude dokaza o hemijskom oružju, krećemo sa napadima na Siriju

Velika Britanija razmotriće plan da sa SAD zajedno učestvuje u vojnim udarima protiv snaga sirijske vlade ukoliko bude dokaza da je korišćeno hemijsko oružje protiv civila, rekao je danas britanski minitar spoljnih poslova Boris DŽonson.

DŽonson (Foto: Sinhua)

- Ako utvrdimo da se to dogodilo i mi to možemo pokazati, i ako bude predlog za akciju gde Velika Britanija može da bude korisna, mislim da ćemo ozbiljno da to razmotrimo - rekao je DŽonson, prenela je agencija Rojters.
Agencija AP je prenela da je više od 500 ljudi ubijeno od prošle nedelje u regionu Istočne Gute, gde su aktivisti u nedelju prijavili sumnje u napad otrovnim gasom.
- Upotreba gasa hlorina kao oružja samo pogoršava situaciju - izjavila je u ponedeljak portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.
U Siriji građanski rat traje sedam godina.
U toj državi otvoreno je više frontova sa više sukobljenih strana.
Turska je u januaru započela ofanzivu u sirijskom regionu Afrin, gde se bori protiv kurdskih milicija, Rusija pomaže režimu u Damasku u borbi protiv pobunjenika, a koalicione snage predvođene SAD podržavaju Kurde u Siriji koji se bore protiv Islamske države. Turska raspoređuje specijalne snage u sirijskom Afrinu. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dolazak Tigrovih snaga u Istočnu Gutu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA