Najnovije

ŠEŠELJ: Oprostili bi Đinđiću da je ubio Miloševića, ali... (VIDEO)

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da Zoran Đinđić ne zaslužuje spomenik u Beogradu jer je, kako kaže, imao negativnu ulogu.

Šešelj (Foto: Jutjub)

“Na vlast je došao voljom Amerikanaca, akcijom njihovih obaveštajnih službi i špijunskih agentura. To je činjenica. Amerikanci su dali 200.000 dolara za to, a koliko su dale druge zemlje još je pitanje. Priznali su da je Vilijem Montgomeri vodio tu akciju“, rekao je Šešelj tokom debate sa Muamerom Zukorlićem na Prvoj televiziji.
Kako kaže, sa Đinđićem je počela “ogromna pljačka naroda“. 
“Ni pod Turcima nije bilo tako. Devedesetih su sačuvani gotovo svi industrijski resursi. To je pod Đinđićem sve upropašteno, uništeno, a onda prodato budzašto“, istakao je Šešelj. 
Osim toga, Šešelj je istakao da je Đinđić bio “na čelu glavne mafije u Srbiji – surčinske – uz koju je došao na vlast“. 
“Srbi bi mu oprostili da je ubio Miloševića, ali nikako nije smeo da ga isporuči Hagu i to na najveći nacionalni praznik“, naveo je Šešelj. 
Zukorlić je nakon toga rekao da nije saglasan sa time i da je Đinđić bio “prvi državnik koji je pokrenuo dijalog sa Bošnjacima“. 
Podsećamo, rad "Strela" autora Mrđana Bajića izabran je na međunarodnom konkursu za izbor idejnog rešenja spomenika ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću. 
Spomenik, koji će se nalaziti u renoviranom Studentskom parku u Beogradu biće visok 6,20 metara, belo-srebrne boje, u obliku strele. Kako je objavljeno prošle godine, plan je da spomenik bude privremeno postavljen 12. marta 2018. na Studentskom trgu. 
Autor prvonagrađene skulpture je Mrđan Bajić, a saradnici su vajar Predrag Kešelj, arhitekta Petar Sazdanović, istoričarka umetnosti Marina Andrić.
Kako je Šešelj ocenio Obradovića kao protivnika pročitajte OVDE.
Izvor: B 92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA