Najnovije

ŽIRINOVSKI ZAPREPASTIO SVET: Rusija i SAD tajno dogovaraju neke oružane konflikte (VIDEO)

29.januara 2018. godine je Ministarstvo trezora SAD-a objavilo neklasifikovanu listu “uticajnih Rusa“ povezanih sa Kremljom. Nazvan “Lista Kremlja“, ovaj dokument je bio legalan zahtev proširenog zakona o sankcijama koji je usvojio Kongres prošle godine.

Tramp (Foto: Sinhua)

Predlog zakona je bio “Suprotstavljanje neprijateljima Amerike kroz zahtev o sankcijama 2017. godine“, američki odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore 2016. godine. Od Trezora je zatraženo da sastavi listu “oligarha i entiteta javnih preduzeća“ u roku od 6 meseci.
Vladimir Žirinovski, lider liberalno demokratske partije – koja je treća najpopularnija politička partija posle Ujedinjene Rusije i Komunističke partije – tvrdi da je “Lista Kremlja“ dobra stvar.
Prema njegovom mišljenju, Donald Tramp iznosi sve one osobe koje Rusija ne treba da brani, one koji svoj novac iznose iz Rusije, i većinom žive u inostranstvu. Jednostavno zarađuju svoj novac u Rusiji, ali ne ga ne ulažu u nju.
Ključna razlika je u tome što je ova lista predstavljena u zapadnim medijima kao oligarsi “bliski Putinu“ – ali sam Žirinovski tvrdi da se većina njih obogatila tokom peroda Jeljcina.
S obzirom na to da je Žirinovski protiv trenutnog establišmenta, smatramo da je zanimljivo pogledati ovaj video za ljude koji veriju da se opozicija ne čuje na ruskoj nacionalnoj televiziji, i da Putinova stranka kontroliše informativne medije.
Prema rečima Žirinovskog, oni oligarsi koji su američkim lobistima platili dovoljno novca, izostavljeni su sa liste. On takođe otkriva da je ruski liberalni bivši ministar finansija Kudrin u toku jedne decenije izvukao čak 1/3 ruskog budžeta u Ameriku, dok je rukovodilac Centralne banke Rusije namerno oštećivao rusku ekonomiju. Zbog ovih razloga, po njegovom mišljenju, njih dvojica su izostavljena sa liste.
Žirinovski kaže da smatra da su SAD i Rusija zapravo u saradnji – da su posrednički konflikti unapred dogovoreni između specijalnih službi ove dve zemlje, a obe strane su pravile ustupke. 
Program unapređenja ruske vojske uteruje strah u kosti. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Žirinovski priča vic o Merkelovoj
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA