Najnovije

TURCI U ŠOKU: Žestoka kontra Kurda u Siriji, Ankara priznala gubitke, juče više poginulo nego od početka operacija (FOTO)

Turska je saopštila da je osam njenih vojnika poginulo u jučerašnjim napadima u blizini kurdske enklave Afrin na severozapadu Sirije, što je najveći broj stradalih u jednom danu od početka turske operacije u toj oblasti.

Ilustracija (Foto: Pravda)

U saopštenju se navodi da je pet vojnika stradalo u napadu na njihov tenk u Siriji, dok su preostala tri poginula ranije tokom dana. Dva u Siriji, a treći na teritoriji Turske, u blizini granice sa Sirijom, prenosi Asošiejted pres. Kurdi su objavili fotografije kao  dokaz uništenog tenka.

Turska vojska navodi da su napade izveli kurdski borci iz Sirije i ekstremisti Islamske države. Turska je 20. januara pokrenula prekograničnu ofanzivu na Afrin, navodeći kao cilj čišćenje te enklave od kurdskih snaga, Jedinica za zaštitu naroda (YPG), saveznika SAD.

Ankara kurdsje jedinice JPG smatra terorističkom grupom, povezanom s kurdskim pobunjenicima u Turskoj. U toj operaciji, nazvanoj Maslinova grana, do sada je poginulo 13 turskih vojnika i najmanje 24 borca proturske sirijske opozicije. Uznemirujući video obaranja ruskog aviona i ubistva pilota u Siriji  pogledajte OVDE. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Turska vojska u zauzetom selu Bulbul.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA