Najnovije

TURSKA PORUČILA AMERIMA: Nišanićemo i vas!

Američki vojnici u uniformi Odreda narodne samoodbrane sirijskih Kurda (JPG) mogli bi da postanu cilj operacije Oružanih snaga Turske u Siriji.

Turska vojska (Foto: Sinhua)

To je izjavio turski premijer Bekir Bozdag.
„Ako teroristi (JPG) ne napuste sirijski Mandžab počećemo vojnu operaciju u području Sirije, kao i u regionu istočno od reke Eufrat. Pritom, američki vojnici u uniformama JPG mogu da postanu ciljevi operacije naših Oružanih snaga“, izjavio je Bozdag za televiziju SiEnEn Turk.
Bozdag je u sredu pozvao Vašington da uloži napore kako bi sprečio sukob američkih i turskih vojnika na severu Sirije. Prema njegovim rečima, Ankara radi sve kako bi se to izbeglo, ali napore treba da preduzmu obe strane. 
Turska je sinoć saopštila da je nedaleko od kurdske enklave Afrin u Siriji poginulo osam turskih vojnika. Pet vojnika, kako je navedeno u saopštenju, poginulo je u napadu na tenk turske vojske. U istoj oblasti poginula su još tri vojnika. 
Od početka turske ofanzive „Maslinova grančica“ poginulo je 13 turskih vojnika i najmanje dvadeset četvoro njima bliskih boraca sirijske opozicije.
Pročitajte OVDE kakva se to velika rusko-sirijska operacija upravo dešava u Siriji?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe između Kurda i turske vojske je eskalirala.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA