Najnovije

NIJE UBIJEN VEĆ...: Ruski pilot se razneo granatom u Siriji da ne bi pao u kandže džihadista! (VIDEO)

Ruski pilot čiji je avion srušen u Siriji, ipak nije ubijen, već se sam razneo granatom, navelo je rusko ministarstvo odbrane.

Trenutak kada je pilot aktivirao granatu (Foto: Jutjub)

Kako piše "Dejli mejl" pilot čije je ime objavljeno, Roman Nikolajevič Filipov, snimljen je kako potpuno opkoljen ekstremistima viče: "Ovo je za naše momke!", a zatim se čuje eksplozija i vidi dim.
Vide se i njegova dokumenta, kao dokaz o njegovom identitetu.
Pilot ruskog aviona Su-25 oboren je iznad provincije Idlib, tačnije grada Sarakiba. On je preživeo pad letelice nakon katapultiranja, ali je pao na teritoriju džihadista.
Prema nekim informacijama, borio se protiv džihadista, ubio dvojicu i ispalio ceo šaržer pištolja pre nego što se ubio.
Prethodno je objavljeno da su ga ekstremisti ubili, a navodno su neki od njih objavili sliku njegovog tela na društvenim mrežama.
Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da se pilot katapultirao pre pada i da je zarobljen, ali je te navode je demantovalo rusko Ministarstvo odbrane koje je navelo da je pilot ubijen.
Major Roman Filipov je sa Krima i bio je predložen za državno priznanje zbog specijalnih operacija koje je izvodio u Siriji.
Odgovornost za rušenje njegovog aviona preuzela je grupa Tahrir el Šam, koja je povezana sa Al Nusra frontom, međutim i druge pobunjeničke grupe su navele da su upravo one srušile njegov avion.

Žestoka odmazda ruske vojske

Ruski avioni u nedelju uveče intenzivirali su svoje napade na gradove koje drže pobunjenici u sirijskoj severnoj pokrajini Idlib, dan nakon što su pobunjenici oborili ruski borbeni avion.
Izvori iz civilne zaštite tvrde da su vazdušni napadi pogodili mesta Masran i Kafr Nubl, kao i gradove Sarakib, Marat al Numan i glavni grad istoimene pokrajine Idlib, pri čemu je od strane spasioca koji pretražuju ruševine prijavljeno nekoliko smrtnih slučajeva te na desetine povređenih građana.
U Marat al Numanu je pogođena bolnica, a prema iskazima svedoka i stanovnika, najmanje pet ljudi je poginulo u drugom napadu koji je pogodio stambenu zgradu u Kafr Nublu. U glavnom gradu Idlibu, prema navodima jednog svedoka, srušena je petospratnica, pri čemu se strahuje da je poginulo najmanje 15 osoba.
Pogledajte OVDE snimak kaznene grupe 15 ruskih aviona u Idlibu.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte momenat obaranja aviona i katapultiranja ruskog pilota.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA