Najnovije

ZARATILI TURSKA I SIRIJA: Iranci otvorili vatru na Turke u Idlibu! Turci uzvratili balističkim raketama! (FOTO/MAPA)

Sirijska armija otvorila je vatru na turske položaje u El Eisu na jugoistoku sirijske pokrajine Idlib, preneli su "opozicioni" mediji.

Turska - Sirija (Foto: public, Pravda)

Turske snage uzvratile su na artiljerijsku vatru ispaljivaljnjem, kako se navodi, osam raketa dugog dometa iz Turske na artiljeriske pozicije SAA i njenih saveznika u okolini grada Hadera. Mediji su preneli i ovu fotografiju za koju tvrde  da su turske rakete koje preleću Idlib:

Prema izveštajima lokalnih aktivista, artiljerijski napad izvele su iranske snage u Haderu, jer Iranci nisu postigli sporazum sa Turcima o uspostavljanju kontronih punktova u El Eisu, mestu koje se nalazi na liniji prodora sirijskih snaga prema enklavi Kefraja-Fua.

Turci su par sati pre incidenta objavili da su formirali četiri kontrolna punkta za nadgledanje primirja u Zoni deeskalacije Idlib u mestu El Eis na istoku Idliba i da su punktovi formirani prema sporazumu postignutom u Astani. Proturski mediji objavili su ovaj snimak konvoja koji je prispeo danas: Kako kurdske žene uništavaju turske tenkove, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su Turci bežali pred Ruskim bombama par dana ranije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA