Najnovije

USTAŠE: Plenković nazvao Srbe agresorima, a Teslu Hrvatom!

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas se u Strazburu obratio poslanicima Evropskog parlamenta, a naravno glavna tema bile su "srpska agresija" i to da "ceo svet treba zahvaliti Hrvatskoj na Nikoli Tesli".

Plenković (Foto: Jutjub)

- Zadovoljstvo mi je i kao predsedniku Vlade Republike Hrvatske govoriti o budućnosti Evropske unije. Hrvatska ove godine obeležava petu godinu članstva u EU, u koju bi ušli još 2004. da se nismo morali braniti od agresije. Na kraju 20. veka u srcu Evrope bili smo, nažalost, prisiljeni da branimo svoju slobodu od vojne agresije.
- Opsada i razaranje Vukovara, prvog evropskog grada uništenog nakon Drugog svetskog rata, bombardovanje srednjovekovnog Dubrovnika, hiljade ubijenih, ranjenih, i stotine hiljada raseljenih, trajno su obeležili to bolno razdoblje - rekao je Plenković i onda kao istaknute delove evropske kulturne baštine, pronalazaka i inovacija iz Hrvatske istakao "Nikolu Teslu, rodom iz Hrvatske, bez čijih izuma bismo danas ovde sedili u mraku". Ozbiljnu analizu o ubistvu Olivera Ivanovića možete pročitati OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Govor Plenkovića na konferenciji "Hrvatska na vratima Energetske unije" 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA