Najnovije

RADIKALI ODGOVORILI NA PRITISKE EU: Srbija se neće odreći Kosova i Metohije! (VIDEO)

Na današnjoj konferenciji za novinare, član Predsedničkog kolegijuma i narodni poslanik Miljan Damjanović podsetio je prisutne da Srpski radikali godinama unazad upozoravaju da pritisci koji dolaze iz Evropske unije, iz raznih zapadnih ambasada, od država članica NATO pakta – imaju kao jedini cilj uništavanje i rasparčavanje Srbije.

Damjanović (Foto: SRS)

„Juče je stigla i potvrda tih opravdanih strahovanja: Johanes Han je javno saopštio Aleksandru Vučiću da ukoliko želimo da postanemo punopravni član Evropske unije, moramo da se odreknemo Kosova i Metohije, da predamo Hrvatskoj 10.000 hektara zemlje na levoj obali Dunava , da joj isplatimo 40 milijardi evra na ime ratne odštete, kao i da zavedemo sankcije Ruskoj Federaciji. Ovo su i osnovni razlozi zbog kojih Srbija nikako ne sme da postane član Evropske unije'', rekao je Miljan Damjanović na konferenciji za novinare. Srpski radikali podsećaju i Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije da u Ustavu Republike Srbije stoji da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, kao i da nisu slučajne nedavne izjave raznih političara, koji su se ponovo setili određenih problema Bošnjaka i Raške oblasti, kao i izjave predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su odmah negativno reagovali na predlog Srpske radikalne stranke da se otvori Humanitarni Rusko-srpski centar i u Vojvodini.
''Zadatak Srbije i ovog režima jeste da prestane da sedi na dve stolice. Takva politika je donela samo nepravdu i isključuje mogućnost vojne neutralnosti. Srpski radikali su bili u pravu kada su zastupali politiku da bi pored ekonomske i političke integracije sa Ruskom Federacijom, trebalo pristupiti i Odboru za kolektivnu bezbednost, ODKB, koji predvodi Ruska Federacija, jer je to jedini način da se zaštiti teritorijalni integritet Republike Srbije'', nastavlja Damjanović. ''Mi očekujemo da će se režim, koji predvodi Aleksandar Vučić, dozvati pameti i da je ovo pravi trenutak da se prekine ova pogubna politika stremljenja na strmoglavom putu ka Evropskoj uniji. Ovo je pravi momenat da se okrenemo bratskoj Ruskoj Federaciji,“ izjavio je funkcioner SRS.. Koje je Šešeljevo rešenje za migrante, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: Treba finansirati patriotske umetničke projekte
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA