Najnovije

RUSI OSTVARILI STRAVIČNO UPOZORENJE: U slučaju velikog rata, prvo Poljska pa onda ostali. Evo šta je spremljeno

Dogodilo se upravo ono što uopšte nije želeo NATO i od čega su ponajviše zazirale baltičke državice i Poljska.

Iskander (Foto: function.mil.ru)

Ruski operativno-taktički raketni sistemi „Iskander“- koji su u stanju da neutrališu i američku protivraketnu odbranu - pojavili su se na samom zapadu Ruske Federacije - u Kalinjingradskoj oblasti. I, ne da odu nego da ostanu. Bar neko vreme, a možda i zadugo.
Predsednica Litvanije - Dalija Gribauskaite - tim povodom je već stigla da izjavi:
„Stigli su i tu će se stalno nalaziti i biti u neprekidnoj pripravnosti. Iskanderi nisu pretnja samo Litvaniji nego - polovini država Evrope“.
Litvanski ministar odbrane, Rajmundas Karoblis, obznanio je da su stigli brodovima u kalinjingradsku luku i da im je već pripremljena „sva potrebna infrastruktura“.
Moskva nije ni pokušala da demantuje raspoređivanje „Iskandera“ na samom zapadu države.
Šef komiteta Državne Dume za odbranu - general Vladimir Šamanov - tim povodom je bio sasvim jasan:
"Da, postavili smo ih. Strana vojna infrastruktura uz naše granice (američka) automatski se našla na listi ciljeva za primarno uništavanje. NATO smo znatno ranije upozorili da ćemo upravo ove rakete rakete - bude li potrebno - razmestiti i u Kalinjingradskoj oblasti“.
„Iskanderi“, koji mogu imati i nuklearne bojeve glave, biće pod komandom 152-ge gardijske raketne brigade koja je dislocirana u Černjahovsku. Zameniće operativno-taktičke sisteme prethodne generacije Točka-U.             
Moskva je još od 2008-me upozoravala SAD i zapadnu vojnu alijansu da „Iskanderi“ mogu biti postavljeni u Kalinjingradskoj oblasti. Ali, uopšte ne zbog toga da bi držali u šahu „polovinu evropskih država“.
NJihov zadatak je - dođe li do velikog rata - da tokom prvih nekoliko minuta unište sve elemente američke PRVO u Evropi, prvenstveno u Poljskoj. Ruskom vojnom vrhu je upravo tih nekoliko minuta potrebno za sigurno izvođenje uzvratnog nuklearnog udara interkontinentalnim balističkim raketama.
Sa „Iskanderima“ na granicama Litvanije i Poljske Rusija je sebi garantovala mogućnost da garantovano uzvrati na američki nuklearni napad sa zapada velikih razmera. Pogotovo što će i „Iskanderi“ i teritorija oko njih biti pod zaštitom S-400...
Amerikanci avionima napali sirijsku armiju, Izraelci tuklu „iransku bazu” zapadno od Damaska. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Raketni kompleks "Iskander M "
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA