Najnovije

ZLOKOBNA PORUKA BOSANSKIH RATNIKA ISLAMA: Pripremamo decu za vreme koje dolazi! (VIDEO)

- Učimo decu borilačkim veštinama, iako su mali da osete da im je telo jako. Ujedno tako jačamo i njihov duh. Pripremamo ih za vreme kada će se osamostaliti, kada će im trebati snaga tela i duha.

Enver Hebibović (Foto: Jutjub)

To je odgovor predsednika Udruženja za razvoj pozitivnih i fizičkih osobina “Asker“ iz Sarajeva Envera Hebibovića na optužbe da decu u zimskom kampu obučavaju veštinama nalik vojničkim.
Hebibović je za TV Sarajevo rekao da se na video snimku, koji je izazvao pažnju javnosti u regionu, vidi upravo ono što oni žele da pokažu - to je, kako tvrdi, obični trening izdržljivosti koji prolaze i kikbokseri u „adrenalinskom parku turističkog kompleksa u Tešnju“.
- Nekima smeta to što su deca verski osvešćena, što se ne stide toga da su muslimani, da klanjaju, što priznaju da im je Alah gospodar. Ta deca sigurno nikome ne žele zlo, ona su tu na dobrovoljnoj bazi njih i njihovih roditelja. Izrašće u kompletne ličnosti koje će možda samo biti opasnost zlonamerim ljudima koji će možda, u vremenima koja dolaze, krenuti da ovde ponovo provode neke svoje smicalice i planove – izjavio je Hebibović.

"Bolje ratnici nego međedi"

On smatra da je bolje da se članovi udruženja zovu askeri (ratnici) „nego đavli, pume ili međedi“.
Zanimljiva je njegova teza da su prve kritike na račun „Askera“ došle iz susednih zemalja, „koje su već želele deo BiH da uzmu sebi“.
- Kada vide da još postoje institucije, udruženja koja brinu o deci da budu zdrava, pametna i inteligentna, da budu nacionalno i patriotski osvešćena, njima je to odmah problem. Oni bi voleli da su naša deca na kocki, narkomaniji, na bludu, u kafićima – zaključio je Hebibović.

Kome verovati

Međutim, stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević postavlja pitanje da li ćemo verovati Hebiboviću ili svojim očima.
- Ono što objavljuju govori o zloupotrebi dece tako što im stvaraju ratne psihoze. Radi se o militarizaciji dece po ugledu na Islamsku država i Al kaidu. Identitet nije samo ono što vi mislite o sebi, nego i ono što ispoljavate. Ono čime se „Asker“ pokazuje je vehabijski izgled i način obuke koji uleva nesigurnost u društvo. Na sirijskom ratištu već smo videli likvidacije koje su izvodila deca. Ovo je korak u tom pravcu. Pogledajte školske programe u BiH pa ćete videti da je ova obuka neprimerena tom uzrastu - upozorava Galijašević.
On potvrđuje saznanja „EuroBlica“ da je Udruženje „Asker“ povezano sa istoimenom akademijom registrovanom u Sarajevu, čiji je predsednik Upravnog odbora bivši bošnjački komandant Srebrenice Naser Orić.

Kalendar u kašnjenju

Galijašević kaže da je to svojevrsna poruka, ali dodaje da najveći uticaj na „Asker“ ima SDA, i to njen ogranak u Tešnju.
- Udruženje ima podršku turske obaveštajne zajednice, preko tzv. nevladinih organizacija. Govorimo o pranju novca i finansiranju ovakvih predvojničkih obuka dece. NJihovi roditelji verovatno prolaze teže obuke ili učestvuju u radikalnoj verskoj poduci. Ovo je vrlo loša poruka, put prema srednjem veku. Ovim ljudima kalendar kasni 700 godina, oni ne žele u Evropu. Ako država to gleda mirno, onda nije ni ona spremna za put prema Briselu, već prema Bliskom istoku – zaključuje Galijašević.

Počele provere

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić juče nije odgovarao na naše pozive. Međutim, „EuroBlic“ saznaje da bezbednosne agencije BiH proveravaju pripadnike selefijskog pokreta koji dolaze u „Asker“ i dovode decu, kao i one koji su u sudskom registru upisani kao odgovorni za udruženje.
Saznajemo da je problem to što u zakonodavstvu BiH ne postoji krivično delo bilo kakve indoktrinacije, već se eventualno može govoriti o izazivanju međuverske mržnje, što je u ovom slučaju, za sada, teško dokazati.
Pogledajte OVDE snimak koji je šokirao ceo region.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mediji "u potrazi" za "Askerima" (Ratnicima).
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA