Najnovije

(INTERVJU) MILJAN DAMJANOVIĆ: Naprednjaci su prevarili narod!

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda, Miljan Damjanović, u intervjuu za Pravdu govori o stanju u gradu, planovima razvoja, sukobu radikala i Dveri i odnosu prema onima koji su do sada vodili Beograd.

Damjanović i Šešelj (Foto: SRS)

Šta su glavni aduti SRS na ovim izborima zbog čega zaslužujete više od drugih da dobijete podršku Beograđana?
Naš program i cilj da vodimo Beograd na srpski način. Želimo da podstaknemo vlasnike firmi da im ispis bude na ćiriličnom pismu, ćirilice ne smemo da se stidimo već da se ponosimo njome i da je gajimo. Moramo da se odužimo svim ljudima koji su ostavili neizbrisiv stvaralački trag, u našem narodu, iz oblasti književnosti, nauke, kulture te im treba podići spomenike i dati nazive trgovima a tu najpre mislim na Dobricu Ćosića, Antonija Isakovića, Milutina Milankovića i mnogih drugih. Vreme je da se ispravi nepravda prema generalu Draži Mihailoviću a naš predlog će biti da upravo most na Adi ponese njegovo ime. Nećemo dozvoliti da se izgradi spomenik Zoranu Đinđiću već će njegovo mesto zauzeti Slobodan Milošević koji je poginuo u Hagu braneći srpske nacionalne interese. Jedini smo vodili krajnje pozitivnu kampanju i izneli programska rešenja koja su vezana za proces legalizacije svih objekata (s posebnim akcentom na socijalnu politiku), osnivanje posebnog Sekretarijata za predškolske ustanove sa stvaranjem nove mreže istih sa rešenjima za dodatne kapacitet za svu našu decu i pravednije utvrđivanje visine cene boravka dece u vrtićima, rešavanje ogromnog problema GSP ukidanjem štetnog ugovora s Apeksom i dr.

Ukoliko SRS nakon izbora bude deo vlasti u Beogradu da li bi pristali da Goran Vesić i Siniša Mali zadrže svoje pozicije?
Iskreno se nadam da će naši sugrađani većinski dati podršku listi Srpske radikalne stranke, odnosno našim programskim rešenjima, kako bi nam na taj način omogućili da mi budemo stožeri beogradske vlasti i kako bi mi bili ti koji ćemo raditi isključivo u njihovom interesu. Sve stranke, sem srpskih radikala, su imali priliku da vode Beograd. Po našem mišljenju vodili su vrlo loše. To dokazuju i njihova svakodnevna prepucavanja o tome ko je više oštetio budžet grada Beograda, sva njihova neispunjena obećanja, kriminalne afere i slično. Ništa se nije promenilo od vremena Đilasa jer danas našu prestonicu vode preobučene demokrate i dinkićevci. Ukoliko narod deli moje mišljenje onda neće biti bojazni, četvrtog marta odnećemo pobedu. U suprotnom moraćemo da sačekamo rezultate izbora koji će pokazati kome naši sugrađani najviše veruju i čiji su program većinski podržali. Iskreno mislim da je vreme da odgovornost preuzmu časni, pošteni i vredni ljudi koji ne menjaju članske karte po potrebi (zarad vlasti) ali, ponavljam, o tome će odlučiti narod u nedelju. 

Finiš kampanje obeležio je sukob SRS i Dveri, šta je razlog tome i kakve posledice to može imate po izborne rezltate?
Moram da citiram akademika Kostu Čavoškog koji je predizbornu koaliciju Boška i Raduleta nazvao "protivprirodnim bludom" a njega su podržali i ostali članovi političkog saveta Dveri - univerzitetski profesori Milo Lompar, Srđa Trifković i Zoran Čvorović. Od početka kampanje, njih dvojica, su napadali isključivo opoziciju i na taj način radili isključivo u interesu Srpske napredne stranke. Pre više meseci sam za vaš portal odgovorio Bošku Obradoviću da sam zgranut s kojom dozom mržnje napada radikale i obavlja prljave poslove u interesu pojedinih zapadnih centara moći. Nikada se nisam bavio njima jer smatram da imamo štošta da ponudimo našim sugrađanima pa nemam vremena da se "pecam" na njihove laži i kleveta. Ali zarad javnosti moram da podsetim sve da je, upravo u Parlament Srbije Dveri ubacio ambasador Skot i to preko naprednjačkih glasova u Republičkoj izbornoj komisiji. I, ko za koga radi?

Tokom kampanje vođena je žestoka diskusija o tome gde treba da budu početne stanice beogradskog metroa, kakav je stav SRS po tom pitanju?
Šta je zajedničko za one koji obećavaju metro? Za vreme žutih potpisan je ugovor s Apeksom, kojim je počelo namensko uništavanje Gradskog saobraćajnog preduzeća, a onda su preobučene demokrate tj. sadašnji naprednjaci prevarili narod pred izbore 2014. godine obećanjem da će taj ugovor raskinuti. Taj ugovor je i dalje na snazi a posledice su evidentne. Tim ugovorom fantomska firma prihoduje na godišnjem nivou preko 90 posto svih prihoda gradskog saobraćajnog preduzeća bez obaveze ikakvog ulaganja u nabavku novih vozila, rezervnih delova, odvajanja za plate zaposlenima i slično. Zbog ovog ugovora i preskupog mosta preko Ade naprednjaci su tada najavljivali hapšenje Dragana Đilasa a umesto toga čim su se dočepali vlasti preuzeli su njegove "iskusne" kadrove a njemu dali fotelju Košarkaškog saveza Srbije. Da li mislite da će oni išta sagraditi? Prvo moramo da rešimo pitanje GSP-a i njegovo vraćanje na zdrave noge, zatim da saobraćajno voznom linijom saobraćajno integrišemo Lazarevac i Barajevo pa tek onda možemo da pričamo o metrou. Mi ćemo oko tog projekta razgovarati s našim prijateljima iz Rusije i insistiraćemo na bratimljenju Beograda i Sankt Peterburga koji ima preko 600 mostova i najbolji metro.
Šta za vas znači Beograd?
Srpska prestonica a ne samo neka tačka na turističkoj mapi sveta!

Upozorenje Šešelja mogućoj eksalaciji situacije u Srbiji nakon izbora pogledajte OVDE. Izvor: Pravda
Bonus video

Dejan Berić: Iza ovoga stoje Britanci! 

 

 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rep pesma kao deo kampanje SRS.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube