Najnovije

POTPUNI KOLAPS KURDA U AFRINU: Glavni grad pod opsadom! Kurdi konačno predaju preostale teritorije Damasku! (MAPA)

Nakon nekoliko dana snažnih udara turske vojske i njihovih džihadista na severozapadu Sirije, i sam grad Afrin našao se pred potpunim opkoljavanjem i pitanje je trenutka kada će započeti napad turskih snaga na njega.

Asad dočekao kurdsku predaju (Ilustracija: Pravda)

Snažni udari turskih snaga koji su prethodnih dana izvršeni iz dva pravca, doveli su kurdski JPG u nezavidnu situaciju pošto se Turci sada nalaze na svega 1 kilometar sa severne, odnosno 3 kilometara sa južne strane glavnog grada regiona Afrina na krajnjem severozapadu Sirije. Mape kontrole dovoljno govore o situaciji u kojoj su se našle kurdske snage:
Map Update: Military Situation In Syrian Area Of Afrin On March 12, 2018


Map Update: Military Situation In Syrian Area Of Afrin On March 12, 2018

Iako su se ranije danas, zbog velikog nagomilavanja sirijske Republikanske garde na prilazu kurdskim teritorijama, o čemu više možete da saznate OVDE, pojavile špekulacije da je Damask spreman da pošalje regularnu vojsku u pomoć Kurdima u Afrinu, ponuda koju je Damask još prilikom najave turske operacije dao Kurdima, ipak je i dalje ostala aktuelna. To znači da su regularne sirijske snage spremne za ulazak u ovaj region, samo u slučaju potpune predaje kontrole teritorija i oružja koje se nalazi u rukama JPG-a. Poslednji razvoj situacije, po svemu sudeći, primorao ih je upravo na to. Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došli sirijski mediji, nekoliko važnih gradova u regionu biće u najskorije vreme predati Damasku. Kako se navodi, u pitanju su Menag, sa istoimenom avio-bazom, jednom od najvećih u Siriji, zatim Tal Rifat, Kemar, Bašmara, Busofan, Deir DŽamal, Kafr Naja i Al Zijaraha. Za sada je od strane JPG-a potvrđena samo predaja Al Zijarahe, što, ipak, nagoveštava da su Kurdi spremni i na predaju preostalih gradova Damasku, pre nego što u potpunosti budu pregaženi od strane turskih osvajača. Amerikanci su danas otvoreno zapretili vojnom intervencijom u Siriji. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prevagu u operaciji "Grančica masline" doneli su turski helikopteri:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA