Najnovije

PUTIN: Umesto što nas optužuju, Britanci prvo da ustanove šta se dogodilo Skripalju!

Britanija bi trebalo da ustanovi šta se dogodilo bivšem ruskom dvostrukom agentu Sergeju Skripalju pre nego što za njegovo trovanje optuži Rusiju, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Na pitanje novinara BBC Stiva Rozenbera da li Rusija stoji iza trovanja, Putin je odgovorio: "Prvo to tamo da se razjasni, a onda možemo o tome da diskutujemo", prenele su agencije.
Kako se očekuje, kasnije tokom dana britanska premijerka Tereza Mej će se obratiti poslanicima povodom trovanja Skripalja.
Prethodno je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da trovanje Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji nije pitanje za rusku vladu, prenosi Rojters.
"Pomenuti ruski državljanin radio je za jednu od specijalnih službi Velike Britanije, to se dogodilo na teritoriji Velike Britanije i ni na koji način nije pitanje za Rusku Federaciju, odnosno rukovodstvo Ruske Federacije", rekao je portparol ruskog predsednika.
Peskov je kazao i da nije čuo za optužbe britanskih političara o mogućoj umešanosti Rusije u ovaj napad.
Predsedavajući Komiteta za spoljne poslove britanskog parlamenta Tom Tjugendžet izjavio je da napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna u južnoj Engleskoj deluje kao pokušaj ubistva iza kojeg stoji država i očekuje da Moskva bude okrivljena.
Tjugendžet je, naime, za Bi-Bi-Si radio izjavio da trovanje bivšeg ruskog vojnog obaveštajca Sergeja Skripalja (66), koji je špijunirao u korist Velike Britanije, i njegove ćerke Julije (33), deluje "baš kao pokušaj ubistva iza kojeg stoji država".
Pročitajte OVDE kakva se to rokada dešava među obaveštajcima na Balkanu?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin se krsti: Mi je zovemo Vojvoda a vi amerikanci Satana...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA