Najnovije

Vučić 23. aprila raspisuje referendum o Kosovu?

Posle predstavljanja ličnog predloga za "rešenje kosovskog pitanja" početkom aprila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić bi 23. aprila mogao da raspiše referendum na kojem će se građani Srbije izjasniti po pitanju Kosmeta i daljih integracija Srbije u Evropsku uniju, tvrdi portal Srbin.info.

Aleksandar Vučić (Foto: Sinhua)

Pozivajući se na izvor blizak predsedništvu portal tvrdi da se trenutno kao datum za objavljivanje ove odluke razmatra upravo 23. april. Istog datuma 1998. godine u Srbiji je održan referendum o učešću stranih predstavnika u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.
– U tom slučaju, referendum bi mogao da bude održan već negde oko Vidovdana – navodi izvor portala.
Kako će glasiti referendumsko pitanje još nije poznato, ali se pretpostavlja da će pored kosovske dileme u pitanje biti uključena i dalja integracija Srbije u Evropsku uniju.
– Pritisci sa Zapada da se ubrza potpisivanje sporazuma sa takozvanom državom Kosovo su sve veći, pa bi predstavnici vlasti na ovaj način važnu odluku mogli da prepuste narodu. Naravno, mnogo će zavisiti i od toga kako će glasiti referendumsko pitanje i kako će na njega reagovati vladajuće i opozicione stranke – objašnjava sagovornik portala.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Emisija "Forum" u produkciji portala Pravda i Narodne televizije - gost je bila glumica Anita Stojadinović.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA