Najnovije

I MAKRON SPREMAN DA BOMBARDUJE SIRIJU: Udaramo, ako se dokaže napad hemijskim oružjem!

Francuska je spremna da izvede ciljani napad protiv bilo koje strane u Siriji za koju se neoborivo dokaže da je izvela napad hemijskim oružjem i usmrtila civile.

Makron (Foto: Sinhua)

To je izjavio francuski predsednik Emanuel Makron.
- Onog dana kada budemo imali, posebno u tandemu sa našim američkim partnerima, nepobitan dokaz da je pređena crvena linija, odnosno da je korišćeno hemijsko oružje sa smrtnim ishodom, učinićemo ono što su Amerikanci sami učinili još pre nekoliko meseci. Stali bismo u poziciju da izvodimo ciljane napade- rekao je Makron na konferenciji za novinare u Indiji, prenosi Rojters. 
Neposredno pre sednice Ujedinjenih nacija na kojoj će se govoriti o Siriji, Makron je izjavio da Moskva, koja je blizak saveznik vlade sirijskog predsednika Bašara al Asada, nije učinila dovoljno da se omoguće olakšani uslovi u predgrađu Damaska, istočnoj Guti. 
- Ovo je debata koja će se voditi u narednim satima u Ujedinjenim nacijama, gde će se pokazati da su ustupci na terenu koje pravi Rusija, ali pre svega sirijski režim i njegovi iranski saveznici, nedovoljni- rekao je on. 
Francuski predsednik je, kako agencija ukazuje, i ranije iznosio pretnje, ali je do sada učinio malo da bi uticao na događaje u Siriji. 
- Naše informacije ukrštaju se sa informacijama naših saveznika, ali da bi sve bilo jasno moramo da imamo nezavisan kapacitet da identifikujemo mete i izvedemo napade tamo gde je neophodno- rekao je Makron.  Procurili snimci, vojska SAD u šoku: "Ili se Rusi poigravaju sa nama ili su ovo vanzemaljske letilice". Više o tome čitajte OVDE. 
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako Tigrovi pustoše odbranu džihadista u istočnoj Guti! 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA