Najnovije

RUSIJA ODGOVORILA NA BRITANSKI ULTIMATUM: Pričate besmislice i odbijate da predate dokaze!

Zvanična Moskva negirala je optužbe da ima bilo kakve veze sa trovanjem ruskog špijuna Sergeja Skripala, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Velika Britanija juče odbila Moskvi da dostavi činjenice i dokaze o trovanju i materiji kojom je Skripal otrovan.

Sergej Lavrov (Foto: Ria)

- Objavli smo saopštenje u kojem to odbacujemo kao besmislice. Mi nemamo ništa s tim - rekao je Lavrov.
Lavrov je izjavio novinarima da Moskva traži uzorke nervne supstance, ali da je odbijena i to je nazvao kršenjem Konvencije o hemijskom oružju.
Lavrov je insistirao na tome da Rusija nije kriva za trovanje ruskog spijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke, preneo je AP.
U medjuvremenu, predsednica Saveta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko izjavila je da je trovanje Skripalja i njegove kćerke lažna vest pred predsedničke izbore u Rusiji koji su planirani za 18. mart.
U Rusiji se odvija veoma važna politička kampanja i to je još jedna lažna vest, rekla je Matvijenko i dodala da to što je uradjeno u Velikoj Britaniji kvari rusko-britanske odnose.
Britanska premijerka Tereza Mej postavila ultimatim Rusiji, traživši da do kraja dana objasni zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen korišćen u trovanju Skripala i njegove ćerke Julije.
Mejova je pred britanskim parlamentom izjavila da je za trovanje Skripala i njegove kćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva i naglasila da je Britanija spremna da preduzme jače mere protiv Rusije.
Podsećamo, bivši dvostruki agent Skripal (66) i njegova kćerka Julija (33) pronađeni su bez svesti na klupi u centru Solsberija 4. marta. Oni su i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju u bolnici.
Britanska ambasadorka u Moskvi pozvana na razgovor
Ambasadorka Velike Britanije u Moskvi pozvana je danas na razgovor u rusko ministarstvo spoljnih poslova, saopštilo je rusko ministarstvo agenciji Tass.
U ponedeljak je ruski ambasador u Velikoj Britaniji pozvan na razgovor.
Pročitajte OVDE šta je general Gerasimov poručio Amerikancima da će se dogoditi ako napadnu Damask!
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zašto se Amerika toliko boji Rusa?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA