Najnovije

ŠEŠELJ: Mičel je došao da uruči ultimatum Srbiji i stavi nam nož pod grlo! (VIDEO)

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da se pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu, a da se to vidi kroz dolazak američkog zvaničnika Vesa Mičela koji je, kako je rekao, došao da „uruči ultimatum“ Srbiji da ona prihvati ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, kao i da pritisne državni vrh Srbije da se uvedu sankcije Rusiji.

Vojislav Šešelj (Foto: Srs)

„Ulazak Kosova u Ujedinjene nacije bi bilo priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li ona priznaje nezavisnost neke države, kad je ta država članica UN,“ rekao je dr Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.
On je dodao da, ako bi SAD sa „nožem pod grlom“ naterale predsednika Srbije i Vladu Srbije da priznaju Kosovo, to bi značilo „početak kraja Srbije.“
On je rekao da je Mičel došao na Balkan da suzbije ruski uticaj na Balkanu i da pritisne predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prihvate uvođenje sankcija Rusiji.
Šešelj je rekao da je Mičel otkrio nameru SAD da „okupiraju Brčko, kako bi pocepali Republiku Srpsku na dva dela“ i kako bi se Republika Srpska utopila u unitarnu Bosnu i Hercegovinu.
On je pozvao predsednika i Vladu Srbije da preduzmu hitne mere kako bi se Srbija uključila u ODKB, vojni savez pod vođstvom Rusije , a od Rusije zahteva da postavi svoje vojne snage u zapadnoj Srbiji.
„Jedini spas je u direktnom savezu sa Rusijom. Jedino Rusija može odvratiti Amerikance od njihovih suludih planova na Balkanu,“ rekao je Šešelj.
Pročitajte OVDE kako je to Šešelj nedavno prozvao Vučića?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milošević je tvrdio da će Šešelj biti najveći problem.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA